Antena Meniu Search
x

Video Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Locul 1, cel din Budapesta

Marile oraşe ale Europei au organizat cel puţin un târg de Craciun în acest an. Turiştii şi-au ales deja preferatele intr-un top, iar reporterii Observator vă prezintă destinațiile.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 14:14

Vezi și

Viena este oraşul cu cea mai ridicată calitate a vieţii din Europa. Asta se simte şi prin numărul mare de turişti care vin anual aici, peste 6,8 milioane. Iar Târgul de Crăciun este anul acesta pe locul 4 în topul destinaţiilor care merită văzute.

Turist spaniol: ”Este un loc minunat. Suntem pentru prima dată aici şi atmosfera, spiritul Crăciunului este grozav. Sunt mulţi oameni acum, pentru că este sărbătoare, dar luminile, băuturile, totul este grozav.

Pe aleile supraaglomerate ale târgului, printre cozi nesfârşite de oameni care vor să se încălzească cu un pahar cu vin, este imposibil să nu auzi vorbindu-se româneşte.

Turist român: ”Viena e un oraş foarte frumos şi atunci tot ce se întâmplă aici este şi mai frumos datorită locului.

Frumos, dar nu tocmai ieftin. La târg, un pahar cu vin fiert costă 9 euro. Vestiţii cartofi umpluţi sunt 8 euro, iar un wurst poate ajunge la 6 euro. Dar nu doar târgul atrage turiştii

Palatul Schonbrunn rămâne o atracţie a Vienei chiar şi acum, pe timp de iarnă. Fermecătoarele clădiri au fost iluminate special de sărbători, iar în curte a fost amenajat un târg de produse meşteşugăreşti şi ateliere tematice, iar după Crăciun totul se transformă într-un târg de Anul Nou.

O masă în oraş pentru două persoane costă în jur de 60 de euro, iar cazările pornesc de la 50 de euro pe noapte şi ajung la. câteva mii. Puteţi salva bugetul cu un apartament în regim hotelier pentru 6 persoane, la doar 150 euro pe noapte. Iar pentru plimbări, este recomandat transportul în comun. Un abonament pentru 24 de ore costă 8 euro.

Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa: cel din Budapesta

Din topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa nu avea cum să lipsească cel din Bruxelles. Deşi clasat anul acesta pe locul 11, rămâne una dintre cele mai populare destinaţii pentru vacanţa de sărbători. Piaţa centrală este luminată discret anul acesta pentru a pune în valoare clădirile istorie care devin, în fiecare seară, fundalul unei coregrafii impresionante de muzică şi culoare.

Atmosfera intimă din Grand Place este înlocuită, la câteva străzi distanţă, de agitaţia din zona cu preparate tradiţionale şi cadouri de Crăciun. Chiar în faţa Bursei de Valori din Bruxelles găsim peste 200 de căsuţe pline cu bunătăţi. O experienţă de care vă puteţi bucura inclusiv după Crăciun. Târgul din Bruxelles îşi ţine porţile deschie până la 1 ianuarie.

Premiul întâi în 2022 îi revine însă târgului de Crăciun din Budapesta. Cu o tradiţie de 12 ani, evenimentul din capitala Ungariei a fost votat pentru al treilea an consecutiv drept cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Puteţi ajunge acolo atât cu avionul, în mai puţin de 2 ore, cât şi cu maşina sau cu trenul. Un drum în acest caz durează între 12 şi 15 ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Locul 1, cel din Budapesta