Antena Meniu Search
x

Video Spectacol de culori pe Transalpina și Transfăgărășan. Deși drumurile trebuiau închise potrivit legii, drumarii au permis accesul turiștilor

Vara din mijlocul toamnei ţine Transalpina şi Transfăgărăşanul deschise. Dacă în mod normal, şoselele erau închise în prima jumătate a lunii octombrie, anul acesta, turiştii se pot bucura de cele două trasee chiar şi în noiembrie. Pe Transalpina au fost azi mai bine de 10 grade Celsius, iar soarele a mângâiat drumul şerpuit, colorat în nuanţe arămii.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.11.2022, 20:42

Vezi și

Cea mai înaltă şosea din România a oferit azi, la început de noiembrie, un spectacol de culori. Zăpada şi ceaţa care puseseră stăpânire în alţi ani pe Translpina au fost înlocuite de verdeaţă şi un soare generos. 14 grade Celsius au arătat termometrele sus. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În ultimii ani, Brumar aducea ninsori serioase pe creste. Acum suntem în apropierea Vârfului Păpuşa, la circa 2.000 de metri altitudine, iar, de aici, priveliştea pare desprinsă din alt anotimp.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Dacă în alţii ani vorbea de zăpadă şi gheaţă pe acest sector de drum, acum putem spune că aproape a început iarba să înverzească din nou pentru anul acesta. Cu siguranţă este pentru prima dată, după reabilitarea Transalpina când, la această dată, este deschisă circulaţia rutieră pe segmentul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului. 

Conform legii, Transalpina și Transfăgărășan ar fi trebuit închise pe 20 octombrie

Pe acelaşi subiect

Anul acesta, însă, temperaturile extrem de ridicate i-au determinat pe drumari să nu blocheze accesul. De câştigat au avut şi hotelierii, care au protestat faţă de închiderea drumurilor când vremea nu impunea acest lucru. 

Cei mai fericiţi sunt, de departe, turiştii. Pasionaţii de fotografii au profitat din plin de ziua superbă de la munte. Transalpina şi Transfăgărăşan vor rămâne deschise până vin primele ninsori.

Meteorologii spun că toamna adevărată se mai lasă aşteptată. În weekend vor fi iar temperaturi de vară. De altfel, am avut cele mai calde zile de noiembrie, de când se fac măsurători. Pe 2 noiembrie, la Titu au fost 28,3 de grade Celsius, la Calafat şi Târgovişte, 27,9 iar la Târgu Jiu, 27,3 grade Celsius. 

Temperaturi România 2 noiembrie 2022

Titu - 28,3 grade

Calafat - 27,9 grade

Târgovişte - 27,9 grade

Târgu Jiu - 27,3 grade

Băileşti - 27 grade

Caracal - 26,8 grade

Stolnici - 26,6 grade>

Iar toamna nu dă semne să apară nici în restul continentului. Europa s-a încălzit de peste două ori comparativ cu restul lumii în ultimele trei decenii şi a cunoscut cea mai mare creştere a temperaturii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Spectacol de culori pe Transalpina și Transfăgărășan. Deși drumurile trebuiau închise potrivit legii, drumarii au permis accesul turiștilor