Antena Meniu Search
x

Condiţii de călătorie în Grecia pentru copiii minori. Ce trebuie să ştie familiile de români care merg în vacanţă

În fiecare an, în jur de 1,5 milioane de turişti români obişnuiesc să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia, iar mulţi dintre turiştii români care aleg Grecia ca destinaţie de vacanţă merg însoţiţi de copii minori.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 09:37

Mulţi turişti români preferă să meargă în vacanţă, în Grecia, alături de copiii lor
Mulţi turişti români preferă să meargă în vacanţă, în Grecia, alături de copiii lor - Profimedia (imagine ilustrativă)

Grecia este una dintre destinaţiile de vacanţă preferată de români, din cauza unui număr mare de factori, de la raportul calitate-preţ şi peisajele deosebite şi până la distanţa apropiată de ţara noastră.

În fiecare vară, enorm de mulţi români iau cu asalt plajele din Grecia, iar cei mai mulţi dintre ei fac deplasarea cu maşinile personale, însă în Grecia se poate ajunge inclusiv cu autocarul, avionul sau chiar trenul.

În ce condiţii pot călători copiii români în Grecia 

Articolul continuă după reclamă

Cei mai mulţi dintre turiştii români care merg în Grecia în vacanţa de vară, merg însoţiţi de copii, iar aceştia pot călători în condiţii speciale, mai ales în cazul în care merg însoţiţi doar de unul dintre părinţi.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, condiţiile se complică în cazul în care vorbim despre copii care merg în Grecia fără părinţi, mai ales că, în ultima perioadă, s-a înmulţit cazul unităţilor de învăţământ dispuse să organizeze tabere internaţionale pentru copii în Grecia.

Minorii care nu sunt însoţiţi de părinţi 

În cazul minorilor care merg în vacanţă în Grecia fără a fi însoţiţi de părinţi trebuie precizat că aceştia au de prezentat mai multe documente la punctele de trecere a frontierei.

În primul rând vorbim despre un paşaport care să fie valabil. De asemenea, minorii trebuie să prezinte documente care să ateste acordul ambilor părinţi, dovezi că aceştia şi-au dat acordul pentru ca minorul să meargă în Grecia.

Ce valabilitate trebuie să aibă paşaportul 

Minorii care merg în Grecia trebuie să prezinte un act de identitate valabil cel puţin şase luni de la eventualul moment în care s-ar face întoarcerea în ţară.

În cazul minorilor de sub 14 ani, vorbim despre un paşaport care să aibă termenul de valabilitate mai sus menţionat. Trebuie precizat că minorii nu au posibilitatea să părăsească România în baza certificatului de naştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Travel » Condiţii de călătorie în Grecia pentru copiii minori. Ce trebuie să ştie familiile de români care merg în vacanţă