Antena Meniu Search
x

Video Crăciun îmbelşugat în Bucovina. Cât costă patru nopți de poveste, în regim all inclusive: ''Gradul de ocupare este de 90%"

Zece zile până la Crăciun, iar în pensiunile din Bucovina miroase deja a sărbătoare. Carnea e pusă la afumat, brazii se împodobesc, iar programul e deja stabilit. Turiştii au rezervat deja majoritatea pensiunilor, încurajaţi de faptul că preţurile nu au crescut faţă de anul trecut.  

de Angela Bertea

la 15.12.2022, 20:23

Vezi și

La Fundu Moldovei, e deja o atmosferă de sărbătoare. Gazdele s-au ocupat de tot, în detaliu, de la mâncare până la decoraţiuni. Iar bradul falnic, luat chiar din pădurea de lângă sat, se împodobeşte în acorduri de colinde. 

"Când se încălzeşte atmosfera, bradul are mirosul specific. Intri într-o emoţie de Crăciun."

"Ornăm şi prin ferestre, pe jos, mesele să fie. Tot ce ţine de Crăciun."

În afumători, au fost puse deja produsele tradiționale pentru masa de Crăciun. 

Pe acelaşi subiect

Daniela Zdrob, gazdă: Am tăiat un porc, deja este în stadiul ăsta de afumat, pentru că ne pregătim să vină turiştii. 

Reporter: Ce aţi pus în afumătoare?

Daniela Zdrob, gazdă: Am pus cârnaţi, carnea de la porc, jamboanele, muşchiul, muşchiuleţii, slănina.

Curechiul cu carne, o specialitate bucovineană, va fi vedeta meselor îmbelșugate.

Viorica Ivanciuc, bucătar: Se pune varză murată. Punem rasol de porc afumat, nu foarte tare. Se pune şi la flacără înainte, să fie aşa bun, să fiarbă uşor şi slăninuţă, care este cu cărniţă, prin ea, cu şoric tot afumată. 

Se fac deja şi repetiţiile pentru momentele artistice şi activităţile în aer liber care să bucure turiştii.

Nelu, administrator pensiune: Întreţinem atmosfera cu muzică tradiţională live. Intrumentişti avem, de aici din zonă. Aşteptăm pe Moş Crăciun, aşteptăm colindători, aşteptăm urătorii de Revelion. Bucovina este o destinaţie turistică reprezentativă pentru România. 

Cât costă un sejur all inclusive în Bucovina

Neculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava: Cu privire la gradul de ocupare, din informaţiile pe care le am, pentru Revelion greu se mai pot găsi în acest moment locuri în pensiunile din Bucovina. Mai sunt locuri de Crăciun. Gradul de ocupare, în medie, este undeva în jurul lui 90%. 

Un sejur de patru nopți în Bucovina, în regim all inclusive, costă în medie între 2.000 și 3.000 de lei de persoană. În ciuda scumpirilor în lanţ, cele mai multe unităţi de cazare au păstrat preţul de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Crăciun îmbelşugat în Bucovina. Cât costă patru nopți de poveste, în regim all inclusive: ''Gradul de ocupare este de 90%"