Antena Meniu Search
x

Crăciunul de odinioară, readus la viață într-o expoziție cu peste 1.000 de obiecte, unele vechi și de 140 de ani

"Zăpezile de altădată" au ajuns în Oradea. Este vorba despre o expoziție cu decoraţiuni de Crăciun din secolul trecut formată din sute de piese. Orădenii pot admira întreaga expoziție, gratuit, până la începutul anului viitor. 

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 10:08

Vezi și

Expoziţia adună la un loc peste 1000 de obiecte vechi, unele şi de 140 de ani. Aparţine unor fraţi din Bucureşti, pasionaţi de jucării şi colecţionari. 

Colecționar: Este o felicitare trimisă de Prinţul Ion Ghica de la Londra, cartea dânsului de vizită şi o minifelicitare, cumpărată, pobabil, tot de la Londra. Din anul 1881. A fost trimisă unei artiste dramatice de la Teatru Naţional Bucureşti. Este o expoziţie dedicată Sărbătorilor de Iarnă. Ea se intitulează "Zăpezile de altă dată", având un subtitlu drag mie "De la Moş Gerilă la Moş Crăciun". 

Felicitări, jucării diverse, cărţi de poveşti, globuri, clopoţei, dar şi alte obiecte ale lui Moş Crăciun sau Moş Gerilă, i-au răscolit pe nostalgici. 

Fetiță: Ce mai puneaţi în bradul de Crăciun? 

Pe acelaşi subiect

Mama fetiței: Mere, portocale când găseam. Şi bomboanele de pom, de obicei păstram hârtiile şi le puneam goale. 

Cei mici au rămas uimiţi de cum a decurs copilăria părinților și bunicilor lor. 

Femeie: Şi felicitările. Se scriau foarte multe felicitări. Era o adevărată tradiţie înainte de sărbători să scrii felicitări şi să nu uiţi pe nimeni. 

Expozitia va rămâne la Oradea până pe 9 ianuarie, iar accesul este liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Travel » Crăciunul de odinioară, readus la viață într-o expoziție cu peste 1.000 de obiecte, unele vechi și de 140 de ani