Antena Meniu Search
x

Video Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Primele pârtii din ţară şi-au deschis porţile pentru turişti

Pasionaţii de schi sau snowboarding au parte de un weekend pe cinste la Rânca sau la Straja, unde este deja zăpadă din belşug. Nu la fel stau însă lucrurile în staţiunile de pe Valea Prahovei sau la Poiana Braşov. Administratorii pârtiilor mai aşteaptă câteva zile cu ninsoare zdravănă ca să deschidă oficial sezonul sporturilor de iarnă.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 20:19

Vezi și

Iubitorii sporturilor de iarnă nu au mai avut răbdare să aştepte deschiderea sezonului de schi. La Poiana Braşov, testează prima zăpadă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată masivul Postăvaru în primul weekend adevărat din acest sezon de iarnă. Peisaj de vis, zăpadă cât să te poţi bucura puţin de gustul iernii şi pârtii care nu sunt încă deschise, dar le permit celor mai entuziaşti amatori de schi sau snowboarding să se bucure de iarnă. 

Mihai Mareș, instructor schi: E de venit, e de urcat în Postăvaru pentru că vremea e superbă şi avem deja zăpadă. 

În zona superioară a masivului Postăvaru, zăpada măsoară aproximativ 15 centimetri, deocamdată insuficientă pentru o tură zdravănă. Jos, în Poiana Braşov, copiii se mulţumesc şi cu un strat subţire ce abia acoperă iarba. 

Pe acelaşi subiect

Turistă: Ne-am distrat foarte mult, ne-am dat cu sania.  Ne-am batut cu bulgări de zăpadă, a fost foarte frumos.

Sezonul sporturilor de iarnă, pe placul tuturor

În ciuda vântului care bate cu putere, turiştii au cucerit pârtiile de la Straja. Stratul generos de zăpadă de peste 40 de centimetri e numai bun de alunecat. 

Turist: Minunat, sunt prima dată aici. Învăţ şi eu să mă dau cu placa, sper să reuşesc să deprind cât mai repede mişcările. 

După câteva lecţii, micuţa Natalia promite să devină o adevărată schioare când va fi mare. 

Turistă: E foarte fain la Straja şi am învăţat să schiez foarte bine. 

Odată învăţate noţiunile de bază, ele nu se mai uită, ca şi mersul pe bicicletă. 

Turist: N-am uitat, adică mai ştiu câteva mişcări, mai ştiu să merg cu genunchii lateral.

Deocamdată, este deschis 70% din domeniul schiabil de la Straja. Zilele următoare vor fi gata amenajate şi celelalte pârtii.  Băişoara, staţiunea preferată a clujenilor, a început şi ea să se anime.

În cea mai înaltă staţiune din România, turiştii au parte de un weekend pe cinste. Au ajuns uşor pe Transalpina până la Rânca, pe şoseaua deszăpezită. Chiar şi aşa, drumarii îi avertizează pe şoferi să nu plece la drum fără lanțuri antiderapante în portbagaj, mai ales că prin staţiune totul este acoperit de un strat gros de nea. 

Şi va continua să ningă aici, dar şi în masivele învecinate, până mâine după-amiază, conform codului portocaliu în vigoare. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se abată de la traseele marcate, pentru că este risc mare de avalanşă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Primele pârtii din ţară şi-au deschis porţile pentru turişti