Antena Meniu Search
x

Video Cum va fi apa mării în weekend. Turiştii care au dat lovitura: preţuri mai mici şi cu 20% pe litoral

Sezonul estival este salvat, la final, de caniculă şi preţurile care scad. După o vară cu vreme capricioasă, valuri periculoase şi apă rece, mulţi români abia acum ajung pe litoral. 100.000 de turişti vor face plajă weekendul acesta, un număr neobişnuit de mare pentru sfârşitul lui august. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.08.2023, 21:02

Vezi și

Ziua a început cu strigături pe litoral. La Eforie, turiştii au încins hora pe nisipul fierbinte. De la sud la nord staţiunile au fost pline. Mulţi şi-au dorit să încheie vara cu o vacanţă. 

Val de turişti la mare

"Să fie mai aproape de începutul şcolii. Să simţim când intrăm în febra şcolii, să simţim mai bine că ne-am relaxat", spune un turist. "Ne place să mergem la sfârşit de sezon că ne reîncărcăm bateriile pentru următoarea, până la Crăciun", zice altcineva. 

Acum, vremea este perfect pentru vacanţă. Apa mării are 27 de grade Celsius, în aer sunt 30, iar briza mării râde de canicula din oraşe. "Am verificat pe calendar. Am văzut că s-a încălzit apa, au scăpat şi curenţii", mărturiseşte un turist. 

Pe acelaşi subiect

Preţuri pe litoral după 15 august

Hotelierii sunt surprinşi de câţi turişti fac rezervări în prag de toamnă şi calculează creşterea profitului. "Litoralul românesc a crescut foarte mult după 15 august. Atipic. De obicei, se golea, se apropia litoralul pentru toţi. Acum, din contră. Poate şi datorită vremii, litoralul s-a umplut", spune Sergiu Filip, manager pub.

"În anii precedenţi, după 15-16 august avea loc în mod natural o scădere a gradului de ocupare. Sezonul acesta, într-un mod foarte plăcut pentru noi, gradul de ocupare a rămas între 90 şi 100% până la finalul lunii august", a precizat Cosmin Oprina, manager resort.

Preţurile sunt cu 20% mai mici

Preţurile sunt cu 20% mai mici decât la începutul lunii, iar ofertele nu se opresc aici. O cameră dublă cu mic dejun inclus costă 286 de lei în Mamaia. În Eforie, aceeaşi cameră e cu 104 lei mai ieftină. 

"Sunt hoteluri unde a treia sau a patra noapte de cazare vine cu o reducere de 50%. Dar sunt şi foarte multe unităţi unde pentru un sejur de minimum trei sau patru nopţi, următoarea noapte este gratis", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

"Nu mai avem camere libere şi turiştii în continuare vin. În recepţie şi la departamentul nostru de rezervări sună foarte multă lume. Până acum n-a fost niciodată aşa", spune Sevda Caiali, reprezentant hotel.

Cod galben de caniculă în România

Sfârşitul de săptămână se anunţă de foc. Toată ţara este sub cod galben de caniculă. Dogoarea se va domoli abia pe la mijlocul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cum va fi apa mării în weekend. Turiştii care au dat lovitura: preţuri mai mici şi cu 20% pe litoral