Antena Meniu Search
x

Video Cum să faci poze perfecte în vacanţă. Două criterii esenţiale folosite de toţi fotografii

Vacanţa nu e reuşită dacă nu ai fotografii pe măsură care să o dovedească şi să adune cât mai multe aprecieri pe reţelele sociale. Dar, uneori, deşi peisajul este spectaculos în realitate, ne trezim dezamăgiţi de ceea ce a surprins obiectivul camerei. Specialiştii ne învaţă câteva trucuri pentru realizarea fotografiei perfecte.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.08.2023, 20:53

Vezi și

Decorul este important atunci când ne dorim o fotografie care să atragă like-uri pe reţelele sociale. Dar nu suficient. spun specialiştii. 

Cum facem poza perfectă

"Întotdeauna, când faci o fotografie, trebuie să îţi alegi subiectul. Avem ales subietul: centrul istoric. Acum, al doilea lucru pe care îl alegem este lumina. Noi nu avem în centrul Braşovului o lumină de răsărit, pentru că avem Tâmpa. Dar, undeva pe la ora 9 apare soarele în Piaţa Sfatului şi atunci putem începe să facem poze bune", spune Mihai Moiceanu, fotograf.

"Suntem în Piaţa Sfatului, este ora 10 şi 30 de minute, este o zi perfectă pentru fotografii, este o zi senină. Soarele este în unghiul potrivit, pentru ca de aici, din această zonă a pieţei, să putem face un selfie în care să se vadă Casa Sfatului şi pe fundal, Turnul Alb", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Pentru cei care nu au profitat de lumina dimineţii, o altă oră bună pentru poze este ora 15:00. "Strada Sforii este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Centrul Istoric al Braşovului şi se fotografiază excelent la această oră a amiezii. Selfie al echipei Observator de la Braşov", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Selfie-ul perfect poate fi făcut şi după apusul soarelui... mai exact la 20 de minute după el. "La ora albastră, Piaţa Sfatului este cea mai spectaculoasă. Putem fi, fie la Turnul Alb, fie, daă vrem o perspectivă mai amplă, putem urca până la parcările de la Belvedere, pe drumul de Poiană", arată un trecător. 

Totuşi, cei care sunt în căutarea selfie-ului perfect NU trebuie să uite că, cele mai frumoase zone sunt mai mereu şi cele mai aglomerate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Cum să faci poze perfecte în vacanţă. Două criterii esenţiale folosite de toţi fotografii