Antena Meniu Search
x

Video Cursele mocăniţei din Sovata au ajuns la final. Turiştii au profitat de ultima călătorie din acest sezon

Sezonul distracţiilor va intra în curând într-o nouă etapă, la Sovata: cea a sporturilor de iarnă. Ieri, turiştii s-au bucurat de ultima călătorie cu mocăniţa, care va lua vacanţă, pe cel mai mai lung şi pitoresc traseu.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 08:02

Vezi și

Au fost ultimele zile în care turiştii s-au putut bucura de natură într-o plimbare cu mocăniţa. La Sovata, trenul a încheiat ultima cursă din acest sezon, iar pasagerii au sorbit din priviri peisajul impresionant. Pădurea i-a fermecat pe turişti. Peisajele pe care aceştia le întălnesc pe traseul Mocăniţei din Sovata sunt parcă desprinse din poveşti. "Mi-au plăcut culorile pădurii, care acum toamna sunt culori frumoase" , spune un turist.

Mocănița din Sovata se află în topul atracțiilor din județul Mureș. Fabricată în Polonia în 1949, locomotiva parcurge traseul de 14 km în aproximativ 2 ore, viteza maximă cu care aceasta circulă fiind de doar 30 de km pe oră.  "Ţinând cont de faptul că în această zonă nu ne-am plimbat cu mocăniţa, am încercat astăzi această experienţă", povesteşte un alt turist.

Mocăniţa intră în vacanţă

Pentru turişti, plimbarea în jurul lacului Ursu a fost fascinantă. Sus, în stația de la Câmpu Cetății, oamenii au fost aşteptaţi cu suveniruri, porumb fiert, colac Secuiesc şi siropuri naturale.

Am venit cu familia, cu copilul mic. Are de 3 ani jumate, Aron, şi i-a plăcut foarte mult. Deşi sezonul 2021 a fost deschis la timp, din păcate pentru turişti, se încheie mai repede cu o săptămână.

Mircea Greabu - administrator mocăniţă: Sper să ne întâlnim şi anul viitor tot aşa, la 1 mai, când porneşte locomotiva . A fost un sezon frumos, lumea a fost mulţumită. Am mai adăugat un vagon, avem 5 vagoane". La finalul ultimei călătorii, toţi turiştii au plecat cu zâmbetul pe buze, amintiri frumoase şi suveniruri pentru cei dragi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Cursele mocăniţei din Sovata au ajuns la final. Turiştii au profitat de ultima călătorie din acest sezon