Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Delta Dunării, o destinaţie preferată şi iarna. Spectacolul naturii oferit turiştilor în extrasezon

Delta Dunării este o destinație care atrage turişti şi în extrasezon. De lucrul acesta au profitat mai mulți tineri care au investit în locurile unde natura face spectacol zi de zi. Și duc turismul la un alt nivel. Un turism tot timpul anului, în care călători de oriunde pot veni indiferent de anotimp pentru a petrece câteva zile într-o oază de linişte.

de Andreea Filip

la 22.01.2022 , 20:08

Labirintul de canale şi lacuri cu stufăriş, păsările, albastrul cristalin al cerului, dar mai ales liniştea şi ospitalitatea gazdelor îi aduc pe turişti în Deltă chiar şi iarna. 

Marius Potolea - proprietar pensiune: Se pot plimba cu caiacul pe canalele din jurul Jurilovcăi, pot merge cu bicicleta până la Capul Doloşman, singura faleză stâncoasă din România şi să exploreze cetatea Orgame///iar seara se pot relaxa, detoxifia la o saună. 

Marius şi soţia lui au renunţat la locurile de muncă pentru a putea călători în toată lumea. Inima i-a adus însă în deltă. Aşa că au atras fonduri europene şi au investit într-o pensiune în Jurilovca pe care o ţin deschisă tot timpul anului. 

Vezi și

Marius Potolea - proprietar pensiune: Este o experienţă şi atunci ne-am gândit ca fiecare cameră să aibă o tematică. Aici suntem în camera peşti mai avem camera matrioşca, camera Lotca care e ca un omagiu al pescarilor camera păsărilor, camera antică

Pe acelaşi subiect

Frumuseţile oferite de Delta Dunării

Fiecare încăpere are un binoclu cu care pot admira păsările sau forfota din lacul Razelm, marea cu apă dulce a României. 

Andreea Filip, reporter Observator: Cei care vin în această perioadă în Delta Dunării pot bucura inclusiv de o plimbare cu barca. După cum puteţi vedea sunt acoperite, sunt călduroase şi pot fi închiriate de la 300 de lei. 

La 60 de kilometri distanţă, în Murighiol, în bucătăria pensiunilor e agitație. Turiștii sunt aşteptaţi cu cel mai bun storceac din Deltă

Bucătăreasă: Mai întâi fierbem capul de sturion, dup-aia îl scoatem, punem legumele apoi facem dresura din smântână, iaurt, gălbenuş de ou şi zeamă de lămâie.

Preţurile în această perioadă sunt mai mici decât în plin sezon. 

Luța Cucerencu - reprezentant pensiune: 200 de lei pe noapte cazarea şi o plimbare cu barca este la 60 de lei de persoană. 

Exista în zonă și resorturi de 5 stele, cu spa și servicii all inclusive, de la 500 de lei pe noapte. În timpul verii este chiar și de trei ori mai mare.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Travel » Delta Dunării, o destinaţie preferată şi iarna. Spectacolul naturii oferit turiştilor în extrasezon