Antena Meniu Search
x

Video Destinația preferată a românilor de Crăciun: 93% dintre pensiuni sunt deja ocupate. Pentru patru zile, prețurile variază între 2.000 de lei şi 3.500 de lei de persoană

93% din camerele pensiunilor din Bucovina sunt rezervate pentru Crăciun. Proprietarii au terminat curăţenia generală, au împodobit casele şi au predat ştafeta bucătarilor. Pregătesc acum afumături delicioase şi scot din pivniţe sticle cu vişinată. Şi pentru ca vacanţa să fie perfectă, meterologii anunţă ninsori abundente weekendul viitor la munte.  

de Angela Bertea

la 18.12.2023, 20:38

Vezi și

La Voroneţ, aerul de munte a început să adie cu mirosuri.de Crăciun. Bucătarii pensiunilor pregătesc, deja, meniul pentru mesele festive ale turiştilor.

Daniel Sahlean - bucătar: Avem pâine de casă, cozonaci, plăcinte, poale-n brâu, gogoşi. Murături de toate felurile, pentru toate gusturile. Pe partea de preparate de porc. La ceaun, tochitură, pomana porcului.

Destinația preferată a românilor de Crăciun: 93% dintre pensiuni sunt deja ocupate

După un prânz copios, gazdele vor invita oaspeţii la relaxare.

Pe acelaşi subiect

Adrian Brădățan - administrator pensiune: Acces la SPA gratuit, piscina cu privelişte la pădure. Avem saună umedă, saună uscată, o salină cu sare de la Cacica şi sare de Himalaya.

Petrecerile vor fi înviorate cu muzică populară şi colinde.

Angela Bertea, reporter Observator: Colindătorii vor fi răsplătiţi cu mere, colăcei şi nuci, aşa cum este tradiţia, care aici în Bucovina se păstrează cu sfinţenie.

Irina vine de patru ani pe plaiurile Bucovinei pentru că acolo se simte ca acasă.

Irina, turistă: Venim din Republica Moldova. Am fost şi într-o perioadă de Revelion. Am reuşit să vedem şi sărbătorile voastre cum au loc în mod tradiţional, cu muzică tradiţională, chiar ne place mult. E şi mâncarea foarte bună pe care o mâncăm aici.

Petrică Ariciuc - Agenția Națională a Zonei Montane: Bucovina reprezintă atracţia principală pentru români în perioada sărbătorilor de iarnă şi acest lucru pentru că tradiţiile şi obiceiurile şi-au păstrat identitatea de sute de ani.

În alte pensiuni, proprietarii au început să creeze atmosfera de Crăciun. Administratorii fac ultimele pregătiri şi în curţile care se vor transforma în SPA - ciuberele cu apă sărată aşteaptă turiştii.

Ionuț Haucă - administrator de pensiune: Atmosfera este incomparabilă. La un pahar de vin bun şi o poveste.

Pe turiştii din Bucovina îi aşteaptă pârtiile de schi şi derdeluş, daca va ninge, şi drumeţii sau plimbări cu ATV-ul, în cazul în care zăpada va lipsi.

Lucian Moroşan - ghid turistic: Traseele sunt diferite, trasee montane, trasee pe câmp stil enduro, trasee de drumuri forestiere. Avem trasee de la jumătate de oră, la o oră jumătate, două ore, în funcţie de ce se cere.

Vacanţele de Crăciun din Bucovina costă, în medie, între 2.000 de lei şi 3.500 de lei de persoană, pentru un sejur de patru zile. Preţurile includ mesele festive şi, în unele cazuri, focul de tabără şi accesul la SPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Destinația preferată a românilor de Crăciun: 93% dintre pensiuni sunt deja ocupate. Pentru patru zile, prețurile variază între 2.000 de lei şi 3.500 de lei de persoană