Antena Meniu Search
x

Video Destinații tradiționale pentru cei care vor să sărbătorească românește de 1 Decembrie. Cât costă un sejur

Cine vrea să petreacă româneşte vacanţa de 1 Decembrie poate alege căsuţele tradiţionale, pline de farmec. Mulţi au transformat casele bunicilor în pensiuni primitoare care păstrează atmosfera de altădată, dar au şi confort modern. În cinstea Zilei Naţionale şi în aşteptarea turiştilor, au început deja pregătirile pentru ospăţ şi relaxare.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.11.2022, 21:55

Vezi și

Diana Speretoiu, reporter Observator: "Pensiunile tradiţionale au câştigat tot mai mult teren în ultima vreme aşa că nu e de mirare că şi în minivacanţa de 1 decembrie, vor fi pline. Iar un sejur într-o astfel de căsuţă, la poalele munţilor, e ca o întoarcere în trecut pentru oaspeţii care îi trec pragul."

La Runcu în Gorj, casele bătrâneşti s-au schimbat la faţă şi îşi aşteaptă turiştii care să le preţuiască frumuseţea. Bogdan a salvatde la demolare casa bunicilor, veche de 80 de ani, şi a transformat-o într-o pensiune cu suflet şi poveste.

Bogdan Sârbu, administratorul unei pensiuni: "Fiecare cameră are partea ei specială, ceea ce nouă ne transmite multe amintiri din copilăria noastră. Am păstrat cât am putut din vechea casă. Inclusiv avem o parte din vechea tencuială a casei, uşile livingului sunt uşile bunicilor."

Tradiţia a fost completată de confortul din zilele noastre, astfel că săptămâna viitoare, de Ziua Naţională, pensiunea va fi plină de turişti.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Sârbu, administratorul unei pensiuni: "Sperăm să-i aşteptăm şi cu zăpadă. Totul e pregătit, inclusiv partea de gustări, mâncare tradiţională. Chiar şi cămara deja o avem plină. Căsuţa noastră are cinci camere de cazare. Patru dintre ele sunt cu tematica anotimpurilor. Noi ne aflăm în camera de primăvară, iar cea de-a cincea este camera bunicilor pe care am decorat-o în stil tradiţional."

O noapte de cazare într-o astfel de cameră costă în jur de 300 de lei.

Turiștii așteptați cu un festin culinar

În pădurea aflată la doi paşi de Cheile Sohodolului, au răsărit mai multe căsuţe tradiţionale. Pregătirile pentru zilele libere care urmează au ajuns la partea de festin culinar.

"Avem întotdeauna un purceluş sau berbecuţ la proţap. Încă câteva ore, trei, patru şi e gata."

Clement Mocanu, administratorul unei pensiuni: "Nu se poate fără mici, fără o pastramă pe grătar, fără o garniţă tradiţional oltenească, cu o fasole bună, cu ceapă roşie, varză murată în stil românesc."

Cazarea costă 550 de lei pe noapte în regim all inclusive pentru cei care vor să petreacă Ziua Naţională româneşte, într-o casă tradiţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Destinații tradiționale pentru cei care vor să sărbătorească românește de 1 Decembrie. Cât costă un sejur