Antena Meniu Search
x

Video Eveniment "clasic mișto", cu taraful lui Caliu, în Trenul Regal. Un bilet costă 500 de euro și au fost vândute toate

Trenul regal, cu care a fost condus pe ultimul drum Regele Mihai, va găzdui o petrecere cu "şpriţ şi lăutari". Membrii familiei Regale sunt revoltaţi de asociere și spun că Ministerul Transporturilor nu ar fi trebuit să accepte acest eveniment de Ziua Naţională. În exclusivitate pentru Observator, administratorul trenului spune că nu știa de petrecerea cu lăutari când a închiriat trenul regal. Toate biletele, care costă 500 de euro de persoana, au fost deja vândute.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.11.2022, 20:31

Vezi și

Un afiș care îi pune laolaltă pe Regele Ferdinand, Regina Maria şi doi lăutari români celebri peste hotare, Taraful lui Caliu, a stânit supoare în familia regală a româniei. Evenimentul stă sub eticheta "clasic mişto" şi va avea loc pe 1 decembrie în trenul regal.

Lăutar: Prima dată în viaţa noastră suntem invitaţi in trenul regal, înseamnă că e ceva fenomenal. O să plecăm în trenul regal eu şi cu Marius acolo o sa concertăm 20 minute şi după aia seara suntem în Bucureşti.

Biletul de intrare costă 500 de euro

Petrecerea este organizată de o firmă de evenimente care aşteaptă aproape 100 de invitaţi în gara Băneasa. Biletul de intrare costă 500 de euro, dar nu mai sunt locuri. 

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: Călătoria cu trenul regal din Sinaia va începe in jurul orei 10:30 dimineaţa. Alături de participanţi, în tren, vor fi un specialist care le va povesti istoria trenului regal, dar și un somelier. Iar taraful îi va acompania și la petrecerea de după-amiază.

Familia Regală a României e revoltată

Ion Tucă, Director al Administrației Proprietăților Regale: E total dezaprobat de catre casa regală. Nu ştim cum un astfel de loc sacru, pentru ca l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, poate să aibă loc un astfel de eveniment cu intepreţi de muzică în tren, cu evenimente care nu sunt legate de acest simbol, de statalitate până la urmă.

Trenul regal aparţine statului român, respectiv Ministerului Transporturilor prin Societatea Feroviară de Turism. Cum societatea e în faliment, un lichidator judiciar face acum contractele cu clienţii. Administrorul a declarat pentru Observator că trenul regal se închiriază doar în condiții speciale. Această solicitare pentru 1 decembrie a fost făcută pe 3 octombrie.

 Mădălina Iacob, reporter Observator: Ce înseamnă asta, eu pot sa vin sa fac o nuntă în trenul regal?

Gabriel Iorgulescu, lichidator judiciar​: Nu neaparăt de nuntă, depinde de eveniment, se face o solicitare la departamentul care se ocup[ cu închirierea materialului rulant, se analizează. Sunt acceptate evenimente care au o tentă culturală şi cele care promovează patrimoniul.

Muzicienii se laudă cu apariţia într-un film cu Johnny Depp

Costurile se ridică la 500 de euro pe zi pentru fiecare vagon, la care se adaugă și taxele către CFR pentru locomotivă, tractare, cale ferară, personal si întreținerea trenului. Cam 20.000 de euro în total.

Ion Tucă, Director al Administrației Proprietăților Regale: Au călătorit patru generaţii ale Familiei Regale şi mă refer la Regina Maria, Regele Carol al doilea, Regina Elena, Regele Mihai şi Majestatea Sa Margareta. Regele Ferdinand si Regina Maria, regii intregitori ai romaniei pe care ii sarbatorim in fiecare pe 1 decembrie, anul acesta îşi au imaginea alături de interpreti de muzică, pe afişul organizatorului.

Muzicienii se laudă însă cu concerte pe marile scene ale lumii şi cu apariţia într-un film cu Johnny Depp.

Johnny DeepMuzica lor este mai presus de orice am auzit vreodată. Sunt cei mai buni muzicieni pe care i-am auzit.

Ultimul eveniment care a avut loc în tren, a fost luna trecută, când Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a fost la Alba-Iulia pentru a celebra o sută de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Eveniment "clasic mișto", cu taraful lui Caliu, în Trenul Regal. Un bilet costă 500 de euro și au fost vândute toate