Antena Meniu Search
x

Video Două plaje sălbatice din România fură inimile turiştilor. Litoralul cu apa turcoaz de care Iulian şi fetiţa lui s-au îndrăgostit iremediabil

Există locuri pe litoralul românesc rupte din rai. Vegetația luxuriantă, malurile înalte de pământ și marea turcoaz te poartă cu gândul la insule exotice. La Tuzla și 23 August, turiştii caută o altfel de experienţă la mare

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 10:58

Vezi și

Puțini cred că astfel de plaje sunt pe litoralul românesc. La doar 15 minute distanţă de Constanța, plaja Tuzla își dezvăluie secretele doar celor care au răbdare să o descopere. Drumul de acces este mai complicat, dar, odată ce ajungi pe plajă, în faţa ochilor se dezvăluie o minune a naturii. 

Andreea Filip, reporter Observator: Plaja de la Tuzla are o lungime de 2 km şi este înconjurată de vegetaţie bogată. Culoarea turcoaz a mării este oferită de o culoare turcoaz, specială, care există doar în unele zone ale litoralului românesc. 

Cărţi gratuite de plajă 

Prea puține sunt locurile în care Marea Neagră e atât de cristalină. Iar dacă te saturi de atâta albastru, te poţi delecta şi altfel la plajă: cu o carte împrumutată gratuit de la bibliotecile ambulante.

Pe acelaşi subiect

Vizitator: E prima dată când am venit la plaja Tuzla. Am auzit pe internet de ea. Mi se pare un loc frumos, pentru că e linişte.  

Vizitator: E foarte frumos. Mai mult îmi place aici, decât oriunde în altă parte.

Cât costă o noapte de cazare în Tuzla

Cei care vor să se cazeze la Tuzla, găsesc gazde primitoare. O noapte la pensiunile din zonă costă de la 150 de lei până la 300 lei.

Mariana Cheosea, proprietar pensiune: Sunt bineveniţi absolut toţi turiştii. Cazările sunt pregătite pentru ei. Toate camerele sunt curate, pregătite cu tot ce e necesar. 

Ionela Baciu, proprietar pensiune: Într-un sat retras, oarecum retras, noi nu putem să oferim un plus faţă de alţii decât curăţenie. 

Plaja 23 August, un simbol al conservării naturii

Andreea Filip, reporter Observator: Specificul plajei de la 23 August sunt malurile înalte de pământ pe care le vedeţi în spatele meu. De altfel, zona de aici a rămas una dintre cele mai sălbatice de pe întreg litoralul românesc. 

Vizitator: Sălbatică, superbă. Cum era odată Vama Veche. 

Vizitator: Intim, relaxant şi abia aşteptăm să revenim. Şi frumoasă, şi liniştită, şi cu valuri, şi cu alge, ăsta e farmecul ei. 

Iulian și fiica lui Ava, de 4 ani, au vrut să încerce un loc nou de pe litoral. A fost dragoste la prima vedere.  

Iulian, turist: Am un prieten care a venit anul trecut şi a zis că e okay şi a avut dreptate. Ne place foarte, foarte tare. 

Accesul la plaja mirifică este asemenea unui labirint prin sat, dar, cu puțină răbdare, ajungeți la destinație. Efortul merită cu prisosinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Două plaje sălbatice din România fură inimile turiştilor. Litoralul cu apa turcoaz de care Iulian şi fetiţa lui s-au îndrăgostit iremediabil