Antena Meniu Search
x

Video "Este cea mai încântătoare ţară. O numim România romantică". Reacţia unor irlandezi care au vizitat o stână din ţara noastră

O stână din Munţii Caşin a avut parte de musafiri mai puţin obişnuiţi. 24 de irlandezi, foşti sau actuali fermieri, au venit să vadă cu ochii lor cum cresc românii oile şi cum se face brânza pe la noi. Oaspeţii au fost vrăjiţi de peisaje, de felul în care ciobanii mulg oile şi mai ales de câinii de stână. I-a fascinat în special ideea că la noi încă mai trăiesc lupi şi urşi, animale de mult dispărute de pe meleagurile irlandeze.

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 11:36

Vezi și

Foştii sau actualii fermieri irlandezi şi-au făcut obiceiul ca în fiecare an să viziteze câte o ţară europeană. Sunt foarte interesaţi să ştie cum arată fermele din alte state. Anul acesta, ghidul i-a adus la o stână din Munţii Caşin, lângă Tuşnad. Imediat impresionaţi, cei 24 de irlandezi s-au grăbit să facă fotografii. Şi să guste din tot ce li s-a oferit. 

Primul tip de brânză pe care l-aţi gustat se numeşte caş. Nu poate fi tradus în engleză, este o brânză specifică. Iar cea de-a doua este urdă, spune ghidul turistic. 

Haina tradiţională a ciobanului a fost alt punct de atracţie.

Turiştii au luat parte la muncile specifice de la stână 

Pe acelaşi subiect

Turiştii au fost uimiţi să afle că la stână ziua de muncă începe la cinci dimineaţa, iar prima sarcină reprezintă mulsul oilor. Cu mâna, fără aparate.

Peisajul este foarte frumos, foarte magic, şi ador verdeaţa, spune o turistă. 

Am venit acum cinci zile. Este cea mai încântătoare ţară. O numim România romantică. Este de necrezut, spune un turist. 

Turist: "Urşi şi lupi, este un concept nou pentru noi."

Şi fauna din ţara noastră i-a lăsat pe irlandezi fără cuvinte. Au aflat că trăiesc aici animale care pe meleagurile lor au dispărut de mult.

Urşi şi lupi, este un concept nou pentru noi, spune un bărbat. 

Noi nu avem pădurile acestea minunate pe care voi le aveţi. Noi nu avem sălbăticie, nu avem lupi, urşi, spune un altul. 

Pe final de vizită, turiştii au primit de la proprietarul fermei o masă pe cinste. Gulaşul de miel a fost vedeta. 

Majoritatea irlandezilor spun că îşi doresc acum să revină în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » "Este cea mai încântătoare ţară. O numim România romantică". Reacţia unor irlandezi care au vizitat o stână din ţara noastră