Antena Meniu Search
x

Video Faci sport, primeşti gratuit bilet de autobuz. Clujenii au făcut peste 1 milion de genuflexiuni în faţa unui automat

Biletul de Sănătate, proiectul-pilot care a avut un succes peste aşteptări, a fost reluat în Cluj-Napoca. Clujenii pot obţine un bilet de autobuz gratuit, în schimbul a 20 de genuflexiuni. Anul trecut, din septembrie până în decembrie, au fost făcute peste 1 milion de genuflexiuni în staţia Memorandumului Sud, acolo unde este amplasat automatul, şi au fost obţinute în acest mod peste 55.000 bilete.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.08.2021, 08:56

Vezi și

O simplă apasare pe ecran şi 20 de genuflexiuni. Este preţul pe care trebuie să-l "plătească" clujenii care vor să obţină un bilet gratuit pe mijloacele de transport în comun.

"E foarte tare ideea, e ceva ce susţine sănătatea, e o campania mega mişto şi oricum eu am vrut sa îmi iau bilet de autobuz şi acuma am ocazia să fac nişte genuflexiuni pentru un bilet", spune un tânăr.

Initiaţiva aparţine organizatorilor celui mai mare festival de sport din ţara, iar biletele obţinute prin efort fizic sunt valabile o săptămână întreagă, pe liniile de transport urban.

Ştefania Giurgiu, PR Sport Festival: "Este de a încuraja mişcarea, de a încuraja introducerea mişcării în rutina zilnică, chiar şi mişcarea BASIC, nu foarte complicată, doar important e să ne menţinem activi".

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: "Pentru a obtine un bilet de autobuz, toate cele 20 de genuflexiuni trebuie executate intr-un interval de 2 minute. Exercitiile trebuie facute corect, pt ca aparatul este dotat cu o camera video dar si cu mai multi senzori care detecteaza acest lucru".

Peste 1 milion de genuflexiuni au fost făcute în faţa automatului

Proiectul va continua pana la finalul anului. Lunar, cate o companie din Cluj va plăti biletele obtinute prin sport.

Alina Pop, director companie sponsor: "Noi ca şi companie am dorit să ne implicam şi ne-am implicat în acest proiect pt că una din devizele noastre este să susţinem mişcarea şi să încurajăm sportul şi toate proiectele care au legătură cu mişcarea". 

Anul trecut, in doar trei luni, peste 1 milion de genuflexiuni au fost facute in fata acestui automat, care a eliberat nu mai putin de 55 000 de bilete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Faci sport, primeşti gratuit bilet de autobuz. Clujenii au făcut peste 1 milion de genuflexiuni în faţa unui automat