Antena Meniu Search
x

Video Pe litoralul românesc sunt atât de mulți turiști, încât se îngrămădesc pe pietre la bronzat: "Nici acolo nu sunt locuri"

Distracţia e în toi la mare. Ca să te simţi bine, trebuie însă să munceşti. Doar cine s-a trezit cu noaptea în cap, a prins un loc lângă apă sau chiar un loc pe plajă. E vârf de sezon şi asta se vede şi în restaurante, unde trebuie să ajungi înainte de a-ţi fi foame. Pentru o porţie de mâncare se aşteaptă şi o oră.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.08.2022, 19:49

Vezi și

Nici bine nu a ieşit soarele din mare, că pe plaja din Eforie Nord au şi apărut primii turişti care vânează cele mai bune locuri: cât mai aproape de apă.

Turist: „Păi... devreme, să prindem locuri, că e aglomerat. Stăm până la 12:00. La 12, masă, după-amiază, lacul sărat. Altfel stăm pe pietre. Nici acolo nu sunt locuri.”

Turist: “Nu mai găsiţi nimic peste vreo jumătate de oră.”

La Costineşti, goana după locuri începe tot la primele ore ale dimineţii. După ora 9, rişti să nu mai ai unde să întinzi prosopul.

Pe acelaşi subiect

Turist: “O să se umple, n-o să mai avem loc pe aici. Într-o oră, maxim.”

Dacă şezlongurile nu au fost ocupate toate la primele ore ale dimineţii, iată că zona pentru saltele şi prosoape este plină de turişti încă de pe acum.

Aglomeraţia de pe plajă se mută la prânz în restaurante

Cum gusturile nu se discută, restaurantele au preparate pentru toţi.

Bucătăreasă: “Ciorba de burtă, de perişoare, de văcuţă, de peşte.”

Am putea spune că suntem pe aleea gusturilor şi asta pentru că aici, unul lângă altul, sunt restaurante greceşti, turceşti, libaneze sau cu preparate tradiţional româneşti. Turitştii care vin la mare au de unde alege.

Orlando Zaharia, chef: „Turiştii, în această locaţie, vor fi foarte bucuroşi să găsească cea mai bună carne care există în România. De ce? Pentru că ăsta este specificul nostru. În special vită, porc iberic, puiul crescut liber. Gătim live, avem grătare, afumătoare, slow cook. Mult moduri şi feluri de a găti.”

După-masă, merge şi un dans - pe plaja din Eforie turişti din toate colţurile ţării s-au prins în horă

Distracţia continuă şi în această seară la mare, pentru că mâine este zi liberă de Sfânta Maria. În porturile din Marea Neagră se sărbătoreşte Ziua Marinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Pe litoralul românesc sunt atât de mulți turiști, încât se îngrămădesc pe pietre la bronzat: "Nici acolo nu sunt locuri"