Antena Meniu Search
x

Video 230.000 de români pe litoral: Costineştiul nu mai are loc pe plajă. "Nu contează! E bine la mare, la distracţie"

Distracţie fără restricţii la mare în acest weekend prelungit de Sfânta Maria. După o săptămână în care pe plajă a fluturat steagul roşu, turiştii pot face în sfârşit baie în mare. Sunt în jur de 230 de mii de oameni pe litoral, iar petrecerile se ţin lanţ. Trei zile şi trei nopţi, ca-n poveşti.

de Adrian Obreja

la 13.08.2022, 20:32

Vezi și

În Costineşti, e atât de plin încât oamenii nu mai au loc pe plajă, iar unii se bronzează pe stânci. În apă sunt turişti până la geamandură.

Turist: “Nu contează! E bine la mare, la distracţie.”

Este atât de aglomerat aici în Costineşti încât cu greu te strecori printre saltele şi cearşafuri, iar cei mai mulţi dintre turişti au ales să se aşeze aici, lângă stânci pentru că în altă parte nu au mai găsit loc.

Spre bucuria turiştilor, marea nu mai este agitată. După o săptămână în care steagul roşu a fost arborat pe majoritatea plajelor, oamenii pot face baie. Salvamarii ne spun, totuşi, să fim precauţi. Zilele trecut, mai mulţi turişti au fost înghiţiţi de valurile furioase. Tânărul de 18 ani dispărut acum patru zile de pe plajă este în continuare căutat. Scafandrii au ieşit în larg încă de la ora şapte dimineaţa.

Pe acelaşi subiect

Turist: „E drăguţ, ne simţim bine. Mergem o ţâră la distracţie. Noi ne-am cazat în Costineşti şi în fiecare zi venim în Mamaia că în Costineşti e prea full.”

E atât de aglomerat încât cu greu se mai găsesc camerele libere

Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT Sud-Est: „Vom avea peste 120.000 e locuri de cazare ocupate, pentru că acestea sunt cele oficiale. Dar, neoficial, spun toate asociaţiile că sunt undeva la 200 - 230.000 de locuri de cazare la gazde, apartamente şi alte unităţi de cazare. Este foarte greu să mai găseşti locuri acum pe ultimul moment pentru o noapte sau două. Preţurile, considerăm oarecum că şi-au revenit la normal. Mamaia a lăsat foarte mult din preţuri la serviciile de pe plajă, iar în sudul litoralului preţurile erau aşezate la un nivel acceptabil."

Duminică şi luni vremea va fi caldă la mare. Mercurul în termometre va urca până la 30 de grade Celsius. Atmosfera va fi răcorită de ploi scurte de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » 230.000 de români pe litoral: Costineştiul nu mai are loc pe plajă. "Nu contează! E bine la mare, la distracţie"