Antena Meniu Search
x

Video Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor de călătorie. "Pasagerii au venit cu teste pozitive, crezând că pot călători"

Cu reguli care se schimbă de la o zi la alta, călătoriile numai de plăcere nu sunt în pandemie. Pentru a pleca în Marea Britanie de exemplu e nevoie de un intreg dosar cu acte. Aşa se face că aeroportul Otopeni a ajuns un loc al extremelor, fie bate vântul, fie e supraaglomerat.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 29.04.2021, 17:19

Vezi și

Un braţ de documente. Aşa arată biletul de avion în zilele noastre. Controlul, care înainte de pandemie nu dura decât câteva minute, este acum un calvar pentru oricine călătoreşte. Şi asta aglomerează aeroportul de pare că nu mai sunt restricţii. 

Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB: Procesul de check-in durează mai mult şi se formează cozi. Dacă nu au aceste documente în regulă, ei nu vor putea fi îmbarcaţi şi vor rămâne pe aeroport. 

Se întâmplă des ca pasagerii să fie întorşi, mai ales că regulile ţărilor în care doresc să călătorească se schimbă de pe-o zi pe alta, ba chiar de la o oră la alta. 

Marius Popescu, purtător de cuvânt companie aeriană: Au existat situaţii în care pasagerii au venit cu teste pozitive, crezând că pot călători. S-au prezentat cu teste PCR în loc de antigen sau invers. Sau au prezentat teste expirate, care expirau când efectuau formalităţile de check-in. 

Vina poate fi împărţită. Sunt destui care nu se informează înainte să călătorească, dar şi comunicarea autorităţilor este deficitară. 

Aeroportul extremelor

Indiferent a cui este vina, aeroportul Otopeni trece dintr-o extremă în alta, fie aglomerat, fie pustiu, de mai multe ori într-o singură zi. Aşa o să arate până în iunie, când va fi gata paşaportul verde digital şi toate ţările vor trebui să solicite aceleaşi documente. Până atunci, fiecare ţară are propriile reguli. 

Alexandra Marin - reporter Observator: În momentul de faţă sunt deja 12 ţări care permit accesul pe baza unui test covid negativ, fie ele PCR sau antigen. Printre ele, Germania, Austria sau Italia. Una singură face notă discordantă, mai exact Olanda, care nu lasă la alegerea pasagerului, ba din contră, le solicită pe amândouă. 

Atât companiile aeriene, cât şi autorităţile recomandă tuturor să se informeze. Câteva minute pe internet fac cât 2 ore pe aeroport. 

Ce condiţii de călătorie sunt pentru Marea Britanie

De departe, cel mai complicat e să călătoreşti în Marea Britanie.

Cine merge în Regatul Unit are nevoie pe aeroport să prezinte: un test PCR negativ, un formular de localizare a pasagerului, în care veţi preciza, printre altele, locul în care vă veţi izola obligatoriu timp de 10 zile, un cod de rezervare pentru alte două teste, pe care le veţi efetua pe teritoriul Marii Britanii, dar şi un cod de rezervare la hotel, în cazul în care veniţi din ţări roşii.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor de călătorie. "Pasagerii au venit cu teste pozitive, crezând că pot călători"