Antena Meniu Search
x

Video Încep pregătirile pentru sezonul de iarnă. Administratorii pârtiilor testează deja instalaţiile de zăpadă artificială

Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt pe ultima sută de metri în Poiana Braşov şi masivul Postăvarul. Ce mai aşteaptă administratorii pârtiilor pentru a pune în funcţiune instalaţiile de zăpadă artificială?

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.10.2021, 08:56

Vezi și

Răspunsul este legat de scăderea în mod constant a temperaturilor atmosferice. Mai exact, pentru ca acest instalaţii să fie puse în funcţiune, este necesar ca în mod constant, cel puţin noaptea, să fie -2,5 grade. Utilajele pentru bătătorit zăpada au fost verificate şi sunt pregătite. Şi utilajele pentru zăpada artificială au fost probate sunt presiune pentru ca administratorii domeniului schiabil să se asigure că pot funcţiona în condiţii bune. 

Tot acest sistem de producţie a zăpezii se alimentează dintr-un lac situat undeva în Poiana Ruia, un lac din Masivul Postăvaru. În plus, în această iarnă, autorităţile nu exclud varianta ca pentru accesul pentru transportul cu instalaţiile pe cablu să fie necesar certificatul verde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Încep pregătirile pentru sezonul de iarnă. Administratorii pârtiilor testează deja instalaţiile de zăpadă artificială