Antena Meniu Search
x

Kitesurfing-ul, tot mai popular în România. La Mamaia, pasionații acestui sport au făcut un adevărat spectacol, printre valuri

Vântul este prietenul lor. Zeci de pasionaţi de kitesurfing s-au adunat ieri în Mamaia şi au profitat de vreme pentru a face salturi spectaculoase, printre valuri, agăţaţi de zmeie. În timp ce majoritatea turiştilor pleacă de pe litoral, pentru ei, sezonul abia acum începe.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.09.2021, 10:28

Vezi și

Kitesurfing-ul devine tot mai popular în România. Aşezaţi pe placă, parcticanţii alunecă printre valuri cu viteze ameţitoare traşi de zmeul pe care îl ţin în mână. Când vântul e prielnic, pot face salturi care îi ridică metri buni deasupra mării. 

Andreea Filip, reporter Observator: La mare este frumos si soare dar si vant iar de lucrul acesta profita din plin impatimitii sporturilor nautice. 

Tânăr: E super vântul astăzi, perfectă vremea pentru kite boarding. Sezonul acesta nu prea a fost bun, am mers prin Turcia sau prin alte țări, când vântul a fost slab, dar am prins câteva zile ca astăzi foarte frumoase. 

Toamna blândă, dar vântoasă a atras şi turiştii străini. Practicanţii cu experienţă spun că acest sport poate fi periculos fără o minimă pregătire. 

Adrian Constantinescu, instructor: În primul rând trebuie să știți să înotați, să nu vă fie frică de apa adâncă, asta este prima condiție. A doua condiție este să căutați un instructor, niciodată nu se învață sportul ăsta, nu ai cum să-l înveți singur. 

Prețurile pentru un echipament nu sunt chiar mici. Zmeul costă minimum 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare - 150. Cursurile ajung şi ele la 450 de euro. Vântul este insă gratis. Iar privirile admiratoare ale celor de pe plajă nepreţuite. 

Pe litoral au mai rămas deschise doar câteva terase si beach baruri. Totusi, sunt si turisti care prefera soarele mai blând din aceasta perioada, dar şi lipsa de aglomeraţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Travel » Kitesurfing-ul, tot mai popular în România. La Mamaia, pasionații acestui sport au făcut un adevărat spectacol, printre valuri