Antena Meniu Search
x

Video Lecţie de istorie inedită cu ocazia Târgului European al Castelelor. Turiştii au fost fermecaţi de costumele medievale

Hunedoara devine câmp de luptă medieval în acest weekend. Războinici din toată ţara se adună să se înfrunte într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, la Castelul Corvinilor. Peste 20 de fortăreţe şi-au trimis cei mai puternici luptători, pentru a asigura victoria. Istoricii şi pasionaţii au recreat cu multă atenţie momentele spectaculoase. Totul, cu ocazia Târgului European al Castelelor.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 14:47

Vezi și

Scenele istorice narate au făcut deliciul publicului. În timp ce majoritatea au fost fermecaţi de costumele medievale, unii spectatori au vrut să se asigure de acurateţea faptelor narate.

''Cred că e foarte bine pentru cei necunoscători să mai înveţe puţină istorie.''

''Foarte interesant şi ne place că e din toată ţara. Toate cetăţile văd că sunt reprezentate.''

Odată cu relaxarea restricţiilor, reprezentanţii castelului din Ţara Haţegului, şi nu numai, aşteaptă cu nerăbdare întoarcerea vizitatorilor şi revenirea la normal a turismului local. Pandemia le-a înjumătăţit veniturile, iar astfel de evenimente par să fie o rază de speranţă. 

Pe acelaşi subiect

Alexandru Prişcu, Castelul Bran: Chiar dacă în acest an efortul a fost oarecum mai mare, din punct de vedere financiar suntem destul de impactaţi, am decis să venim.

Dragoş Georgescu, Castelul Károlyi din Carei: Eu foarte tare mă bucur că din nou putem să ieşim şi să ne promovăm valorile ţării. Aşteptăm cât mai mulţi turişti.

Guteanu Gabriel, Cetatea Râşnov: Ne bucurăm să fim alături de toţi colegii noştri. Pe viitor vă aşteptăm la Râşnov.

Ce spun autorităţile despre astfel de evenimente

Şi autorităţile privesc cu speranţă evenimente ca Târgul de la Castelul Huniazilor.

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: Uşor, uşor, ne-am relaxat după această pandemie. Noi încercăm să ne raportăm la 2019, care a fost anul în care am avut cei mai mulţi vizitatori din istoria recentă, de când se vizitează Castelul Corvinilor. Sper ca anul acesta să revenim acolo unde am fost.

La Castelul Corvinilor vor avea loc în curând Cupa Ioan Corvin la arc şi History Run, dar şi o expoziţie, cu defilare şi dresaj de şoimi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Lecţie de istorie inedită cu ocazia Târgului European al Castelelor. Turiştii au fost fermecaţi de costumele medievale