Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Investiţie de cel puţin 8.000 de euro pentru vacanţe fără limite în ţară şi străinătate. "Alegem destinaţia pe hartă"

Se urcă la volan şi merg unde văd cu ochii. Conduc spre destinaţii pe care le aleg la întâmplare, cu degetul pe hartă, şi se bucură de un hotel de... mii de stele. Turismul cu autorulota a luat avânt după pandemie şi numără peste 10.000 de pasionaţi doar în România. O pasiune scumpă, care vine la pachet cu experienţe nepreţuite. Preţurile pornesc de la 8.000 de euro şi pot ajunge până la 30.000 de euro. O astfel de casă pe roţi poate fi dotată şi utilată complet după gustul fiecărui client. 

de Iulia Pop

la 06.09.2023 , 18:20

În imagini se vede cum arată vacanţele Andreei şi ale lui Radu de doi ani, de când au în parcare această autorulotă. A costat 8.000 de euro, dar au mai investit încă 18.000 de euro pentru a beneficia de toate condiţiile. 

Vacanţă fără limite cu rulota

"Aici este zona de bucătărie, în care avem frigider. Zona de dulapuri, chiuvetă funcţională 100%, plită. Ca acasă. Pentru necesităţi, duşul, toaleta. Zona noastră de dormit, locul în care ne petrecem cel mai mult timp.Pentru că deschidem uşile din spate, admirăm peisajul", spun Andreea şi Radu. Au, prectic, o cazare de "o mie de stele".

Vezi și

Întreg "apartamentul de vacanţă" l-au făcut cu mâinile lor. "Ne producem singuri curentul pe care îl consumăm, avem două panouri de 300 waţi. Avem un rezervor de 100 litri de apă. Dar, două zile, chiar patru zile, putem spune că sunt de ajuns. Financiar, a fost o investiţie destul de costisitoare pentru că toată aparatura este scumpă", spune Dorin Adrian Şdira, proprietar autorulotă.

Pe acelaşi subiect

"Ultima investiţie este marchiza, până acum ne învârteam în jurul ei să găsim umbră. Undeva la 6.000 de lei. În plan urmează un acumulator", adaugă Dorin Adrian Şdira, proprietar autorulotă.

50.000 de km cu rulota

Odată ce şi-au dat seama că nu le lipseşte nimic din casa lor mobilă, au început să petreacă săptămâni sau chiar luni întregi prin lume. 50.000 de kilometri au făcut până acum. 

"Anul trecut în primăvară am stat cam o lună şi jumătate plecaţi, coasta Croaţiei, Sloveniei şi Italiei. Alegem destinaţia pe hartă unde vrem să mergem în funcţie de buget, dar pentru destinaţiile scurte nu. Ne hotărâm pe loc, de obicei când ne urcăm în ea", povesteşte Andreea Şdira Mesin, proprietar autorulotă.

Chiar dacă nu sunt deloc ieftine, autorulotele le oferă turiştilor libertate. "Este un trend ascendent pe piaţa aceasta, foarte multă lume cel puţin de la pandemie încoace doreşte să iasă în natură, să simtă libertatea. Dacă nu-i place un loc, ajunge acolo şi pleacă mai departe. Îşi găsesc fiecare locul după necesităţi, dorinţe şi pofte", crede Andreea Şdira Mesin, proprietar autorulotă.

"În România sunt acum peste 12.000 de astfel de vehicule special adaptate pentru o campare. În ţară, mai există încă 70.000 de rulote sau autorulote. Vorbim de un trend clar în creştere dacă este să nu uităm puţin spre anii '90 când erau în jur de 3.000 de astfel de case pe roţi", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Specialiştii recomandă celor care încearcă pentru prima dată viaţa la autorulotă să meargă pe varianta închirierii. Pentru un sejur de 10 zile, preţurile încep de la 2.900 de lei şi pot ajunge până la 6.300. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Travel » Investiţie de cel puţin 8.000 de euro pentru vacanţe fără limite în ţară şi străinătate. "Alegem destinaţia pe hartă"