Antena Meniu Search
x

Video Colţul de Rai unde "se îmbină dealul, muntele, apa şi oraşul". Cum arată capodopera naturii din inima României

Un nou obiectiv turistic prinde contur lângă orașul lui Brâncuși. O mică deltă a devenit casă pentru sute de păsări care au cuibul, de obicei, pe Dunăre. Egrete, pescăruși, cormorani şi pelicani au fost fotografiați pe Jiu, la doi pași de centrul orașului. Şi în noul colţ de Rai a apărut şi o specie de plantă pe cale de dispariţie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 05.09.2023, 21:41

Vezi și

Mica deltă o poți admira în voie de pe mal, la marginea orașului. Dar cel mai bine se vede din barcă. "Egrete, pescăruşi sau cormorani, un peisaj care te duce cu gândul mai degrabă la Delta Dunării, dar pe care-l poţi vedea şi la doi paşi de centrul municipiului Târgu Jiu, unde nu te-ai aştepta să găseşti o natură aşa sălbatică", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Mica deltă din Târgu Jiu

"Sub noi sunt foarte mulţi peşti, dacă suntem atenţi o să vedem şi o căprioară, ceva din pădure, deci practic se îmbină dealul, muntele, cu apa şi oraşul. Deja a devenit o modă în lumea fotografiei şi avem şi mulţi cetăţenii din Târgu Jiu care vin seara şi se plimbă şi admiră păsările", arată Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj.

Cât e vara de lungă, Cristi stă cu orele să pandeasca cele mai bune cadre. A reușit să surprindă păsările în fotografii inedite. E pasionat de poze cu natura sălbatică, iar mica deltă a Jiului e locul perfect pentru asta. Pe lângă lebede, a mai surprins apariții rare prin stufăriș. "Stârcul cenuşiu, egreta albă mică, cormurani, stârcul pitic, stârcul de noapte, găinuşe de baltă", arată Cristi Caval, fotograf.

Pe acelaşi subiect

O familie de pelicani a întregit tabloul exotic. Pătura de verdeață care acoperă luciul apei face șederea și mai plăcută pentru păsări. Iar castanul de baltă are un rol esențial. Planta plutitoare crește în apă până la cinci metri. În unele țări din Europa, e pe cale de dispariție.

"Această plantă practic este un filtru natural, unul dintre cele mai bune filtre naturale. Şi asigură şi hrana foarte multor specii de păsări şi asigură şi protecţia, şi păsărlor, şi peştilor", a explicat Claudiu Fiu, vicepreședinte AJVPS Gorj.

Colţul de Rai atrage tot mai mulţi turişti

Acest colț exotic ar putea atrage și turiști. Deja sunt mulți cei care le solicita localnicilor ajutorul să-i plimbe cu barca să poată admira mai de aproape noul colţ de Rai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Colţul de Rai unde "se îmbină dealul, muntele, apa şi oraşul". Cum arată capodopera naturii din inima României