Antena Meniu Search
x

Video Locul din România pe care străinii îl găsesc fabulos. Mehmet, un turist din Bulgaria, a venit special ca să vadă cu ochii lui minunea

Transalpina pe două roţi este visul oricărui pasionat de motoare. Şoseaua cu serpentinele ei ameţitoare, aflată la peste două mii de metri altitudine, este un test şi o răsplată pentru cei care vor să trăiască senzaţii tari, cu capul în nori. Străinii descoperă traseul fabulos, iar fotografiile spectaculoase ale motocicliştilor, postate pe reţele, adună mii de like-uri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.07.2023, 20:38

Vezi și

Pentru motocicliştii care ajung pe Transalpina importantă este călătoria nu destinaţia. Mehmet, un împătimit al adrenalinei pe două roţi, vine din Bulgaria şi a aflat de Transalpina, cel mai înalt drum de la noi, de pe reţelele de socializare. Şoseaua a devenit traseul lui favorit şi escapada perfectă în weekend. 

Locul din România pe care străinii îl găsesc fabulos

Mehmet - turist-reporter: Frumos drum. Dificil, foarte dificil.

- Dar spectaculos.

Pe acelaşi subiect

- Da.

Şoseaua care străbate patru judeţe şi şase masive muntoase până la cota 2.145 este o destinaţie de neratat şi pentru turiştii de la noi. 

Vlad - turist: E a doua oară. Am venit săptămâna trecută cu bicicleta, săptămâna asta cu motocicleta. Încercăm să facem în fiecare an Transalpina, Transfăgărăşan, drum frumos, asfalt bun de data asta şi nu e aglomerat.

Drumul e pe locul patru în topul celor mai instagramabile destinaţii din România. Fotografiile cu motocicletele în decorul sălbatic din vârful muntelui strâng aprecierile internauţilor. 

Bogdan - turist-reporter: - Cum ies pozele aici, cu motoarele în mijlocul sălbăticiei?

- Direct de Instagram. Am mai fost. În fiecare an dăm o tură. Nu-i dificil de condus. E mai dificil când e aglomerat.

Veronica e pasionată de motoarele puternice de mai bine de doi ani. Transalpina, cu serpentinele ameţitoare, nu e deloc un traseu uşor. Asta însă, o face să fie un test pentru pasionaţi. 

Veronica, turistă-reporter: Ieri am făcut Transfăgărăşanul şi astăzi am venit încoace.

- V-aţi oprit de multe ori să faceţi poze?

- Da, chiar de foarte multe ori. Am pornit ieri de la 8 şi am ajuns la cazare la 12 noaptea.

Pentru că încă are statut de drum în lucru, cel mai înalt drum turistic din România poate fi tranzitat doar pe timpul zilei şi cu cel mult 30 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Locul din România pe care străinii îl găsesc fabulos. Mehmet, un turist din Bulgaria, a venit special ca să vadă cu ochii lui minunea