Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unei turiste pe plaja din Mamaia, modificată iar înainte de 1 Mai. Ce se întâmplă cu dunele de 2 metri

Dunele de pe plajele de la Mamaia încep să dispară. Buldozere mari nivelează nisipul pe care furtunile de astă iarnă îl transformaseră în obstacole pentru turişti. Pregătiri pentru 1 Mai se fac în toate staţiunile. Litoralul va fi fermecător la început de sezon, promit autorităţile şi managerii plajelor.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.03.2023, 19:53

Vezi și

Distrusă de furtuni în sezonul rece, acum, plaja din Mamaia prinde contur. "În urma furtunilor puternice din această iarnă, cea mai afectată porţiune este cea din zona de nord a staţiunii Mamaia. Un buldozer nivelează malul, astfel încât intrarea în mare să fie una accesibilă turiştilor", arată Andreea Filip, reporter Observator.

Plajele din Mamaia, îndreptate cu buldozerul

Acum două săptămâni, dune înalte cât un om brăzdau plajele de la Mamaia pe 2 kilometri distanţă. Eroziunea, un fenomen al naturii, formase adevărate faleze greu de urcat, iar intrarea în mare devenise extrem de abruptă şi periculoasă.

Deşi lucrările de amenajare a plajelor sunt în plină desfăşurare, turiştii sunt sceptici - nu ştiu dacă îşi vor face vacanţa de vară la Mamaia, care pare acum puţin răvăşită. "Nu prea sunt pregătite, părerea mea. E prea mare plaja şi nisipul nu-i ok, are scoici mari", spune un bărbat.

Pe acelaşi subiect

"Nu vă faceţi probleme. Vă garantez că vom avea un sezon extraordinar. Am pretenţii mari de la sezonul 2023", susţine Paul Nicolae, manager plajă. "În sudul litoralului e mai OK", crede însă o turistă.

Pregătiri de 1 Mai pe litoral

Până acum au fost amenajate plajele din zece staţiuni între Vama Veche şi Agigea. "Suntem focusaţi pe Mamaia să terminăm, într-o săptămână să dăm o formă plajei. Avem două buldoexcavatoare, două buldoreze mari, o remorcă şi un camion pentru cules resturi de pe plajă", declară Hristu Uzun, director Apele Române.

"Într-o săptămână jumătate, două o să fie ca în plină vară. Pregătesc umbrelele, mai repară, le deschid, şezlongurile, le spală, le igienizează, saltelele, la fel", spune Răsvan Chitanț, administrație plajă.

Autorităţile promit că vor termina treaba cu o săptămână înainte de 1 Mai, astfel încât turiştii să găsească toate plajele de pe litoral nivelate şi curate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Reacţia unei turiste pe plaja din Mamaia, modificată iar înainte de 1 Mai. Ce se întâmplă cu dunele de 2 metri