Antena Meniu Search
x

Video Locul fascinant din România mai puţin cunoscut turiştilor. Ascunde peisaje de poveste, pe care iarna le-a transformat într-un regat de gheaţă

Iarna a desenat peisaje fascinante în inima Carpaţilor. Cheile Jieţului, din Hunedoara, s-au transformat într-un regat de gheaţă. Cascadele, brazii înzăpeziţi, apele aproape îngheţate şi stâncile abrupte îi duc pe vizitatori într-o călătorie de neuitat.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.01.2024, 20:12

Vezi și

Un drum montan traversează Cheile Jieţului printr-o rezervaţie naturală. E o zonă puţin cunoscută turiştilor. Cei mai multi ajung aici în drum spre Voineasa ori spre Transalpina.

Locul fascinant din România mai puţin cunoscut turiştilor

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cheile înguste, stâncile abrupte, cascadele sau pădurile de brad îţi oferă o privelişte inedită indiferent de anotimp. Dar iarna, cu gerul şi ninsorile, le transformă pe toate într-un regat de gheaţă.

Nu sunt refugii prea multe unde să opresti maşina, aşa că zona trebie descoperită la pas. Însă merită efortul. 

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: Sunt minus 9 grade, aşa că încă rezistă cortinele de ţurţuri. Şi nu e de mirare că, în aceste zile, acesta este unul dintre cele mai vânate cadre atât de amatori, cât şi de fotografii profesionişti. 

Cristi Caval, fotograf: Iarna e de vis, e spectaculoasă mai ales cu gheţarii care sunt creaţi natural.

Turişti: Este un spectacol al naturii pe care nu ar trebui să-l ratăm pentru că te încarcă pozitiv.

- Este spectaculos. Se poate vedea în imagini. Am venit la recomandările unor prieteni care mi-au spus că în această perioadă se poate vedea acest spectacol, apa se transformă în gheaţă.

Sorin a copilărit în zonă. Ia Cheile la pas aproape zilnic, fie vară, fie iarnă, şi mereu găseşte ceva nou pe traseu.

Sorin Vasile, localnic: Avem în spatele nostru Cascada Muncelu Jieţului, care vine din pârâul Muncelu Jieţului care se află sus, în munte, unde sunt sălaşuri ale unor localnici din Ţinutul Momârlanilor Petrileni. Eu o am în diferite ipostaze, chiar la minus 20 de grade. Capre negre, urşi sunt şi în fiecare zi vezi altfel de peisaje, ipostaze.

Din Cheile Jieţului, drumul continuă printre pădurile de brazi înzăpeziţi spre Voineasa, în Vâlcea, un alt loc plin de peisaje de poveste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Locul fascinant din România mai puţin cunoscut turiştilor. Ascunde peisaje de poveste, pe care iarna le-a transformat într-un regat de gheaţă