Antena Meniu Search
x

Video Locul unic din România care a câştigat titulatura de "sat de poveste". Micul colţ de Rai e recunoscut de UNESCO

Au fost alese cele mai frumoase destinaţii româneşti ale anului. Peste 120 de locaţii turistice de la noi au concurat. Iar Sibiu este de departe câştigător la mai multe categorii. Printre laureaţi se numără şi Rezervaţia Naturală Delta Dunării sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. 

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 17:47

Istorie, cultură şi gastronomie: sunt trei dintre motivele pentru care Sibiul a fost desemnat ca "Destinaţia anului 2024". Nu e de mirare că oraşul muzeu a fost vizitat anul trecut de peste jumtătate de milion de turişti din toată lumea. 

Mirela Grigore, şef comunicare Primăria Sibiu: Întotdeauna a fost cu un pas înainte. A fost trendsetterul care a deschis turismul în România. Am fost primii care am practicat tusimul de experienţă am fost primii care am fost capitală culturală europeană din România. Credem că Sibiul bifează toate căsuţele! 

Biertan a câştigat titulatura de "sat de poveste"

Vezi și

Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan: Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. 

Pe acelaşi subiect

Şi Delta Dunării, Castelul Corvinilor din Hundoara, Braşovul şi Branul au fost incluse în topul destinaţiilor din 2024. 

Mihai Bîrsan, organizator Destinaţia Anului: Dacă la început a fost pur şi simplu o întâlnire a diverşilor bloggeri şi vloggeri de turism care s-au gândit să desemneze o destinaţie, apoi am avut un vot al publicului, apoi am inclus şi un juriu profesionist, şi o cercetare de piaţă astfel încât să avem o obiectivitate cât mai mare în ceea ce recomandăm. 

Deşi avem atât de multe locuri care merită atenţia străinilor, şchiopătăm la promovarea lor. Autorităţile vor acum să difuzeze imagini din România în media internaţională.

Autorităţile vor să promoveze România peste hotare cu ajutorul influencerilor şi al jurnaliştilor

Lucian Rus, secretar de stat Ministerul Turismului: Jurnaliştii, cât şi influencerii reprezintă nişte promotori extraordinari ai turismului din România. Un infotrip care tocmai s-a terminat acum o săptămână, unde am adus jurnalişti din Marea Britanie, din Germania, din Italia, a creat o impresie foarte bună. 

Influencerii străini vor merge şi pe litoral. 

George Măndilă, preşedinte Organizaţia de Management Mamaia: Organizăm un infotrip la începutul lunii iulie cu o delegaţie impresionantă din Peninsula Scandinavă, Marea Britanie, Germania, Italia şi Polonia. Vor vizita preţ de 5 zile destinaţia turistică, vor fi prezenţi la Festivalul Neversea. Evident că o seară va fi petrecută în club.

După eşecurile României la târgurile de turism din anii trecuţi, autorităţile promit o prezenţă mult mai constantă la evenimentele de profil din toată lumea. Următorul târg unde va fi prezentă şi România va avea loc la Shanghai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Travel » Locul unic din România care a câştigat titulatura de "sat de poveste". Micul colţ de Rai e recunoscut de UNESCO