Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mâncăruri bulgăreşti tradiţionale. Cele mai cunoscute feluri pe care să le încerci în Bulgaria

Sute de mii de turişti români au ajuns să prefere să-şi petreacă vacanţa de vară în Bulgaria, unde au inclusiv ocazia de a încerca mâncăruri tradiţionale bulgăreşti.

de Redactia Observator

la 07.08.2024 , 14:54

Mâncărurile tradiţional bulgăreşti sunt extrem de apreciate Mâncărurile tradiţional bulgăreşti sunt extrem de apreciate - Profimedia

Şi în acest an, mulţi turişti români au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în străinătate. Deşi românii şi-au dezvoltat orizonturile şi au început să meargă tot mai des în ţări exotice, printre destinaţiile preferate rămân Turcia, Grecia şi Bulgaria.

Cele trei destinaţii au numeroase avantaje, costurile mai mici, condiţiile mai bune, distanţa mai scurtă de parcurs şi aşa mai departe. În plus, mulţi români se bucură să intre în contact cu tradiţiile locale, cum ar fi cele legate de partea culinară.

Mâncăruri bulgăreşti tradiţionale pe care turiştii trebuie să le încerce 

Articolul continuă după reclamă

Turiştii români care ajung în Bulgaria au ocazia de a încerca numeroase feluri de mâncare asemănătoare cu cele de la noi, pentru că bucătăria bulgărească este similară cu cea din zona balcanică, fiind influenţată de bucătăria turcească şi cea grecească.

Pe acelaşi subiect

Conform travelplanner.ro, printre produsele tradiţionale bulgăreşti recomandate se regăsesc Salata Shopska (Se prepară din roşii tocate, castraveţi, ceapă şi ardei, presărate cu brânză albă bulgărească. Se mănâncă însoţită cu un rachiu dublu refrigerat), Tarator (supă rece din iaurt, castraveţi şi usturoi), Banitsa (tip de patiserie tradiţională bulgărească) sau Lyutenitsa (un fel de zacuscă, preparată din ardei roşii, ardei iuţi, roşii, ceapă, sare, zahăr şi ulei).

Deserturi specifice Bulgariei

Chiar şi în materie de dulciuri, Bulgaria vine cu câteva produse extrem de interesante, de la Palacinka, clătite bulgăreşti, şi până la Tortul Garash, tort de nuci şi ciocolată ce conţine cinci straturi de câte doi milimetri de nuci măcinate, albuş de ou şi zahăr.

De asemenea, nu o să intrăm în detalii, dar vă recomandăm să încercaţi, ca elemente de surpriză, şi Marudnik, gogoşile Kazanlak, Funiiki s Krem, Oshav sau Tikvenik ori celebra budincă bulgărească de orez.

Cât costă o masă în oraş pe litoralul bulgăresc 

Ca şi în România, şi pe litoralul bulgăresc cheltuielile pentru o masă în oraş diferă în funcţie de mai mulţi factori. Există, evident, localurile de lux şi localuri pentru toate buzunarele, dar preţurile diferă şi de la o staţiune la alta.

În general, însă, românii sunt mulţumiţi de preţurile de pe litoralul bulgăresc, în condiţiile în care o porţie de midii la tigaie se poate cumpăra chiar şi cu 10 leva, 25-26 de lei, o porţie de calamar pane se poate cumpăra chiar şi cu 20 de leva, 50-52 de lei, iar o porţie de piept de pui la grătar cu gărnitură se poate cumpăra chiar şi cu 14 leva, 25-27 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Travel » Mâncăruri bulgăreşti tradiţionale. Cele mai cunoscute feluri pe care să le încerci în Bulgaria