Antena Meniu Search
x

Video Mauritius, paradisul aflat la doar 12 ore distanță cu avionul. Tot mai mulți români aleg această destinație ireal de fermecătoare

Mai întâi a fost creat Mauritius şi apoi raiul, iar raiul a fost copiat după Mauritius. Nu sunt vorbele noastre, ci ale romancierului american Mark Twain, un mare admirator al acestei insule din Oceanul Indian. Și n-avem niciun motiv să îl contrazicem: Mauritius e o oază de verdeaţă, cu apă de culoarea safirului. Nu e de mirare că toţi mai mulţi români aleg această destinaţie ca să intre în noul an relaxaţi şi la... căldură.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 30.12.2021, 21:29

Vezi și

Nici vremea din Bucureşti nu ne mai poate supăra. Deja suntem cu gândul la soarele arzător, plajele cu nisip fin şi apele strălucitoare ale insulei Mauritius. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Minus un grad la Bucureşti, dar în 12 ore vom da paltonul jos de pe noi şi vom scoate din bagaj hainele de plajă pentru că în Mauritius sunt 30 de grade.

Înfofoliţi bine, la fel ca noi, zeci de români aşteaptă la coadă pentru formalităţile de îmbarcare. Chiar dacă sunt vaccinaţi, Mauritius le cere turiştilor şi un test PCR negativ, obţinut cu 72 de ore înainte de sosirea pe insulă. La aterizare, toţi turiştii vor fi testaţi din nou. La fel şi în a cincea zi de vacanţă. 

Un mic colț de Rai, unde grijile dispar

Pe acelaşi subiect

Nici bine nu ne-am îmbarcat, că şi începem să gustăm din paradis. Cu o ghirlandă de flori în jurul gâtului şi un pahar de şampanie în mână, cele 12 ore de zbor trec ca un vis.

Bianca Iacob, reporter Observator: Am ajuns, paltonul a rămas la bagaj. Mergem la hotel, abia aştept să vă arăt ce frumos e în Mauritius.

Totul aici îndeamnă la relaxare. Aşa că după o noapte în avion, vacanţa începe cu un masaj. 

Sharon, maseuză: Avem multe tratamente diferite, de la masajul ayurveedic, la masaj de tonifiere, masaj de relaxare. Discutăm cu oaspeţii şi tratamentul e personalizat în funcţie de nevoile lor, în funcţie de corpul lor. 

Mauritius, o oază exotică de liniște și peisaje încântătoare

Lăsăm resortul cu spa-urile îmbietoare şi restaurantele cu mâncare tradiţională delicioasă în urmă şi ne îndreptăm către plajă. Oceanul capătă culori ireale în strălucirea soarelui. Nisipul fin şi auriu ne ispiteşte să ne întindem şi să privim cerul. Peste tot sunt palmieri şi cocotieri. Iar în depărtare munţii parcă stau de strajă liniştii de aici. 

Bogdan şi Ioana vor trece în noul an în Mauritius. Nu ştiu ce surprize le pregăteşte hotelul în care sunt cazaţi pentru noaptea de Revelion. E farmecul acestei insule, care te surprinde la tot pasul. Doar aici turiştii pot vedea dunele de nisip în şapte culori, pot hrăni girafele, pot înota cu delfinii şi ţestoasele şi pot face toate sporturile nautice posibile. 

Viorel, turist: Vrem să facem skydiving, vrem să zburăm cu paraşuta, vrem să mergem să înotăm cu delfinii, vrem să mergem să vedem parcul lor natural, am înţeles că au crocodili, girafe, lei. 

Revelionul în Mauritius, deşi nu e ieftin, e tot mai căutat de turiştii români

Marius Berca, reprezentant agenție de turism: O astfel de vacanţă pleacă undeva de la 1900 de euro de persoană şi creşte proproţional cu tipul de masă pentru care optează turismul  şi clasificarea hotelului şi ajunge undeva la 4-5-6 mii de euro pentru un sejur de şapte nopţi. 

Şapte nopţi cât o mie şi una de nopţi pentru cei care se încumetă să experimenteze tot ce are această insulă de oferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Mauritius, paradisul aflat la doar 12 ore distanță cu avionul. Tot mai mulți români aleg această destinație ireal de fermecătoare