Antena Meniu Search
x

Video Minivacanţa de Sfânta Maria. Soluţia găsită de românii care s-au speriat de preţurile mari de pe litoral: "Avem libertate mai multă aici"

Nu toate drumurile duc la mare, unele mai duc şi la munte. Sunt mii de turişti care au optat pentru distracţie dar la preţuri mult mai mici decât pe litoral. În Poiana Braşov gradul de ocupare la hoteluri depăşeşte 90 la sută. Şi cum suntem în toiul verii şi campingurile sunt pline de corturi şi rulote.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.08.2023, 20:26

Vezi și

Cei care caută liniştea şi relaxarea se refugiază în aceste zile de sărbătoare la munte. Rulotiştii si au dat întâlnire la Râşnov, unde petrec sub cerul liber. 

Turist: Avem libertate mai multă, unde e natura mai aproape de tine. 

Turist: Dimineaţa începe odată cu fâlfâitul păsărilor, cu cântecele vieţuitoarelor din jur. Am folosit-o ca mijloc de transport pentru a ajunge într-o zona frumoasă, de obicei zonele mai sălbatice. 

Unii turişti au ales să îşi petreacă minivacanţa în natură, la aer curat

Pe acelaşi subiect

Turist: Este o maşină compactă. Aici avem aragaz, chiuvetă, bucătărie. O baie, mai ca la avion aşa, dar foarte funcţională. Aici avem un afişaj care ne arată ce curent avem, cât încarcă panourile solare. 

În Poiana Braşov aproape toate locurile la hotel sunt ocupate. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Poiana Braşov este una din staţiunile care, inclusiv vara, are un farmec aparte şi spun acest lucru nu doar cu gândul la surprizele din hoteluri şi restaurante, ci priviţi, spun acest lucru cu gândul la tot ceea ce este frumos în jurul nostru. 

Turist: Relaxant, e aer curat.  

Reporter: De nu aţi ales marea şi aţi preferat muntele?

Turist: Pentru că aici e aer curat şi ni se pare mult mai ok decât la mare.

Gradul de ocupare la hotelurile din Poiana Braşov depăşeşte 90%

Adriana Cernat, recepţioner: Faţă de anul trecut s-a observat o creştere. Gradul de ocupare este de 90%. Am pregătit pentru clienţii noştri o reducere de 10% la serviciile de cazare, tarifele pornind de la 1.500 de lei pe seară. În preţul acesta, turiştii au inclus cazare, mic dejun şi acces la piscină interioară, exterioară, sală de sport şi jacuzzi.

Şi meniul e special.

Sergiu Palade, ospătar: Avem aici o pulpă de raţă cu pară poşată şi un piure cu cartof dulce. Scoici Saint Jacques ca şi aperitiv, şi ca desert un lavacake cu îngheţată de vanilie.

După o masă copioasă se poate pleca într o drumeţie pe munte. Mai multe trasee montane au ca punct de plecare Poiana Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Minivacanţa de Sfânta Maria. Soluţia găsită de românii care s-au speriat de preţurile mari de pe litoral: "Avem libertate mai multă aici"