Antena Meniu Search
x

Video Apa mării e încă rece. Turiştii de pe litoral se plâng că au dat banii degeaba, ca să îngheţe de frig: "Vrem soare puternic, ca în alte ţări"

A început vacanţa de Sfânta Maria, iar marea e cel ma aglomerat loc în aceste zile. Peste 200.000 de turişti şi-au făcut rezervări pe litoral. În cele mai multe hoteluri, nu mai e nicio cameră liberă de câteva săptămâni. Marea problemă a turiştilor este că apa a ramas tot rece

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 11.08.2023, 19:35

Vezi și

Om lângă om şi pe plajă şi în apă. Aşa arată litoralul în prima zi de minivacanţă. "În Eforie Nord, pe plajă şi în apă nu ai loc să arunci un ac. Deşi apa mării este mai rece decât în alţi ani, oamenii profită de vacanţă şi se aruncă în valurile mării", spune Cristina Niţă, reporter Observator.

Cât de rece e apa mării

"Este aglomerat, am prins două zile de ploaie şi vânt", spun mai multe fete, toate trei pe nume Maria. "Foarte frumos! Este aglomeraţie, timpul a fost mai nefavorabil, dar astăzi a fost ok", spune altcineva. 

Apa rece e principalul motiv de nemulţumire. Mai ales că vacanţa costă ceva. "E foarte rece apa. Momentan este foarte rece, sperăm să se mai încălzească. Eu din Germania am venit pentru marea de aici, din România, dar m-am descurajat", mărturiseşte un turist.

Pe acelaşi subiect

Turiştii de pe litoral se plâng

"Îmi e frig! (n.r. Preţurile sunt) mari. Am fost în Turcia şi nu se compară cu ce e la noi. Cinci zile stăm, sperăm ca măcar să avem o zi cu soare, să ne bucurăm şi noi de vacanţa pe care o sărbătorim o dată pe an. Vrem soare puternic, ca în alte ţări", spune un turist. 

"Azi văd că este destul de binişor, nu mă aşteptam să plece norii. Un pic cam piperate (n.r. preţurile). 4.700 de lei fără niciun alt serviciu inclus", oftează un turist. 

Hotelurile, pline de Sfânta Maria

Cele mai multe hoteluri sunt ocupate complet. "Gradul de ocupare pentru acest weekend este de 100%. Pentru cei care nu au apucat să-şi facă rezervare, vom mai avea disponibilitate doar pentru luni şi marţi, un procentaj de 20%. Preţurile pornesc de la 600 de lei pe noapte cu mic dejun inclus pentru doi adulţi", spune Elena Drăghici, reprezentant hotel. 

Pe lângă festivităţile de Ziua Marinei, în hoteluri s au organizat mici festivaluri. "Ziua de Sfânta Maria este foarte ocupată, cu un program deosebit. Ne deschidem ziua cu o paradă, avem pregătit un festival gastronomic, iar seara se va încheia cu un concert", prezintă Alina Petrea, manager hotel.

Cum va fi vremea la mare

Până la urmă norocul şi soarele le vor surâde turiştilor de la mare. Se anunţă 29 de grade Celsius în aer, iar apa mării va ajunge la 22 de grade. Din 19 august preţurile pe litoral încep să scadă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Apa mării e încă rece. Turiştii de pe litoral se plâng că au dat banii degeaba, ca să îngheţe de frig: "Vrem soare puternic, ca în alte ţări"