Antena Meniu Search
x

Video Cât scot din buzunar turiştii care vor să înveţe să schieze în Poiana Braşov. Pârtiile pentru începători au fost pline

Vacanța de Crăciun și zăpada încă bună de pe pârtiile pentru începători sunt doar două dintre motivele pentru care turiştii şi-au făcut curaj să urce pe schiuri sau pe plăcile de snowboarding. Dovada cea mai clară se poate vedea în Poiana Brașov, cele două pârtii pentru începători au fost foarte animate. Desigur, cele mai des pronunţate cuvinte au fost "plug" și "cristiană". 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.12.2023, 21:11

Vezi și

Primele noţiuni pe care trebuie să le înveţe orice proaspăt schior sunt cum să folosească în mod corect teleschiul, cum să ia în siguranţă un viraj şi - cel mai important - cum să frâneze.

Dar, de la teorie la practică este cale lungă, tocmai de aceea pârtiile pentru începători au un rol esenţial pentru orice om doreşte să înveţe să schieze.

Claudiu Loghin - corespondent Observator: Pârtia Bradul are o lungime totală de 430 de metri şi o diferenţă de nivel de 71 de metri. E cu siguranţă cel mai bun loc din Poiana Braşov în care oricine poate face primi metri pe placa de snowboard sau pe schiuri. 

Tariful pentru o oră privată de inițiere în schi este cuprins între 180 și 200 de lei, iar majoritatea şedinţelor de pregătire durează două ore. 

Sorin Suba - instructor de schi: Fetiţele mai mici au învăţat foarte repede. Nu au frică şi ele au făcut, într-o singură oră, de la jumătatea pârtiei coboară în viraje, ceea ce e mare lucru. În 3 zile o să facă treabă bună, depinde şi de ei. 

Sergiu Bucur - instructor de snowboard: Depinde cât de motric este el. De la 4 la 10 ore undeva, să putem ajunge sus în masiv.

O altă pârtie pentru începători este cea numită Stadion. Are o lungime de 325 de metri, o diferență de nivel de 35 de metri, 325 de metri lungime și propria instalațiie de teleschi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Cât scot din buzunar turiştii care vor să înveţe să schieze în Poiana Braşov. Pârtiile pentru începători au fost pline