"Nenorocirea mea, paradisul vostru". Furie într-o destinaţie iubită de români, tot mai sufocată de turişti. Localnicii se revoltă
Turiştii care şi-au planificat acum o vacanţă în Tenerife au fost întâmpinaţi cu furie de localnici. Oamenii au scris pe ziduri şi au pregătit pancarte, ca să-şi strige în gura mare supărarea legată de ce se petrece cu economia locală, relatează Mirror.
"Turişti, plecaţi acasă", "Nenorocirea mea, paradisul vostru" sau "Salariul mediu în Insulele Canare este de 1.200 de euro". Sunt doar câteva dintre mesajele vizibile pe zidurile din Palm-Mar, un orăşel de pe coasta celei mai mari dintre Insulele Canare. Turismul, care este văzut ca modalitate principală de a face bani în sudul insulei Tenerife, a devenit motiv de revoltă printre localnici în ultima perioadă. Oamenii avertizează că sistemul va ajunge în colaps.
Revolta localnicilor din Tenerife
O altă problemă majoră este cea a apei potabile, tot mai puţină şi mai greu de accesat. Asta în vreme ce turiştii consumă de şase ori mai multă apă decât rezidenţii insulei. În presa locală, fenomenul a fost botezat "tourismphobia".
"Cea mai mare parte a populaţiei e încântată să primească turişti, de toate naţionalităţile. Insulele Canare au fost mereu extrem de prietenoase. Marea majoritate înţelege că asta ne face valoroşi, în sensul fluxului cultural la care suntem expuşi", a declarat Carmelo J. León, profesor de Turism la Universitatea Las Palmas.
Însă alţii se tem că valul de turişti va copleşi insulele şi va sufoca frumuseţile naturale ale insulei. Mai mult, preţurile au explodat, iar viaţa a devenit astfel mult prea scumpă pentru rezidenţii permanenţi.
În fiecare zi, Insulele Canare sunt vizitate de peste 300.000 de turişti.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰