Antena Meniu Search
x

Video Noua modă în materie de vacanţe: Călătorie culinară în jurul lumii. Cât costă un pachet gourmet în ţările preferate de români

Fericirea trece prin stomac mai ales în vacanţă. Pentru românii care au prins gustul turismului gastronomic, agenţiile vor oferi, de anul acesta, pachete de "Gourmet Holidays". Primele plecări vor fi în vară, către Egipt, Turcia şi Grecia. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.02.2023, 20:49

Vezi și

Natalia Ciobanu este o călătoare împătimită. Stabilită în Franţa, a reuşit să viziteze mai mult de 120 de ţări în trei ani. Şi încă într-un mod inedit, total diferit de turismul clasic. 

Natalia Ciobanu, turistă: Îmi place să mânânc bucate tradiţionale în localuri unde sunt localnici, deci nu mă duc în restaurante turistice, se întâmplă, dar foarte rar, dar cel mai mult mă duc cu localnicii şi am cu totul altă perspectivă de culinărie a unei ţări. 

Ozana a început să călătoarească recent, tot pe cont propriu, şi a trecut prin multe locuri din Europa şi America. Acum a ajuns lângă Barcelona, unde şi-a dat seama că preferă să descopere Spania nu în muzee sau catedrale, ci în restaurante. 

Ozana, turistă: Spania mi s-a părut cea mai mai interesantă. Până acum am încercat, pentru prima dată, caracatiţă, tofu, brânză tofu. La fel ton, tartar, nu mi-am imaginat că voi încerca vreodată peştele crud.  

Pe acelaşi subiect

Cât costă un pachet gourmet în ţările preferate de români

Agenţiile de turism s-au adaptat gusturilor şi vor oferi de vara aceasta vacanţe gourmet. Primele experimente vor fi făcute în ţările preferate de români: Grecia, Turcia şi Egipt.

Cosmin Cismaș, reprezentant tour-operator: Grupul pleacă însoţit de un şef bucătar, merge într-o anumită destinaţie, iar acesta va face showuri culinare în hotel, dar şi în anumite restaurante cu specific local. 

În timp ce în România turismul culinar este o noutate, în restul lumii astfel de călătorii sunt deja tradiţie. Într-un top mondial, italienii sunt primii atunci cand vine vorba de călătorii culinare, aproape 60% dintre turiştii lor. Mai apoi ruşii, japonezii şi francezii. Iar într-o călătorie, cele mai căutate preparate sunt cele asiatice, mediteraneene şi cele frantuzeşti. Un pachet turistic gourmet costă cu cel puţin 30% mai mult decât cel clasic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Noua modă în materie de vacanţe: Călătorie culinară în jurul lumii. Cât costă un pachet gourmet în ţările preferate de români