Antena Meniu Search
x

Video Noua perlă a turismului românesc. Cum arată cel mai întins oraș din țară, plin de peisaje spectaculoase și povești

Broşteni, aşezarea care îl leagă pe Ion Creangă de "Amintirile din copilărie", a devenit staţiune de interes local. Cel mai mare oraş din România, ca suprafaţă, este acum o nouă perlă a turismului românesc. Dincolo de poveştile cu Nică, puteţi descoperi acolo peisaje spectaculoase şi oameni de poveste. 

de Angela Bertea

la 20.02.2024, 17:37

Vezi și

Mergem pe urma "Amintirilor din copilărie" ale lui Ion Creangă şi ajungem la Broşteni, în judeţul Suceava. Satul unde a învăţat Nică a devenit, din 2004, oraș, iar de curând a fost declarat stațiune turistică de interes local.

Ţinutul este încântător şi plin de poveşti. Biserica Muzeu "Ion Creangă", din lemn, care datează din 1760, păstrează autenticitatea vieții de odinioară și obiecte vechi de peste 150 de ani. 

  • Preot: Suntem la biserica monument istoric, unde Ion Creangă a învăţat, copilăria şi-a petrecut-o aici, la Broşteni.
  • Angela Bertea, reporter Observator: Din cele aproximativ 43 000 de hectare, cât are suprafaţa oraşului Broşteni, aproape 36 000 de hectare reprezintă doar păduri. Practic, aerul proaspăt de munte îl simţi la fiecare respiraţie. 
  • Mihaela Cohârţă, președinte al OMD Tara Dornelor: Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii.

Stațiunea turistică Broșteni, patria apelor minerale

Pe acelaşi subiect

Situată în patria apelor minerale, localitatea are şi izvoare tămăduitoare de unde oamenii vin şi beau apă să se vindece de boli. 

  • Angela Bertea, reporter Observator: Acest izvor cu apă minerală este căutat în special de către localnici, pentru proprietăţile sale terapeutice, în preajma lui se simte un miros puternic de sulf. 

La o aruncătură de băţ, Baia Mare a primit şi ea titlul de stațiune turistica de interes național. Administrația locală speră ca noua titulatură să schimbe fața orașului. Mai ales că ar obține mai repede fonduri europene.

  • Doru Dăncuș, primar interimar Baia Mare: Pe axele de finanțare pe care noi le vom accesa, în special pentru parcul acvativ pe care vrem să-l depundem în următoarea perioadă. 

Orașul Baia Mare deține cel mai înalt turn din Europa, lăsat în paragină acum

  • Simona Vasiac, reporter Observator: Turnul fostului combinat Phoenix din Baia Mare veghează deasupra orașului de mai bine de 25 de ani. La acea vreme lucrarea a costat 11 milioane de dolari. 

Alte 13 localități din țară declarate de interes local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Noua perlă a turismului românesc. Cum arată cel mai întins oraș din țară, plin de peisaje spectaculoase și povești