Antena Meniu Search
x

Video "Nu avem nevoie de turişti obraznici!" Ruşii şi ucrainenii, alungaţi din Paradis: Motivul pentru care Bali le suspendă vizele. Şi românii sunt afectaţi

Cetăţenii Rusiei şi Ucrainei, alungaţi din Paradis. Mulţi s-au refugiat în una dintre cele mai căutate destinaţii exotice, insula Bali. Din cauza scandalurilor şi a nerespectării legilor, autorităţile au cerut încetarea politicii de acordare a vizei de sosire. Şi turiştii români sunt afectaţi: preţurile pentru un sejur în Bali au crescut o dată cu afluxul uriaş de turişti din cele două ţări. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 20.03.2023, 23:07

Vezi și

De câteva luni, localnicii au început să se plângă de comportamentul turiştilor ruşi şi ucraineni. Pe stradă, aceştia acţionează violent faţă de localnici sau alţi turişti şi se iau la ceartă cu forţele de ordine, atunci când sunt sancţionaţi. Mai mult decât atât, cei care şi-au depăşit vizele de vizitatori, valabile până la un total de 60 de zile după o prelungire, lucrează ilegal ca ghizi turistici, frizeri sau şoferi de taxi. 

Localnic: Nu avem nevoie de turişti obraznici în Bali! Dacă Bali se umple de gunoi şi de turişti obraznici, atunci provincia se va destrăma. 

Măsura suspendării vizelor a venit ca un fulger

Măsura suspendării vizelor a venit ca un fulger, la fel ca setul de reguli impus de guvernator.

Pe acelaşi subiect

Lora, cântăreaţă: Mulţi vor să deschidă aici business-uri şi nu respectă neapărat regulile. O regulă principală ar fi să nu ocoleşti localnicii, să îi antamezi în proiectele tale, pentru că în Bali trebuie neapărat să respecţi comunitatea, să respecţi localnicii. Nu ai voie să îi sari din niciun business pe care vrei să îl faci aici, pentru că se consideră că le furi locul de muncă, le iei şansa de a câştiga bani şi de a-şi întreţine familiile. 

Lora, care e pe insula Indoneziană încă din luna ianuarie a acestui an, știe foarte bine regulile din Bali. 

Lora, cântăreaţă: Sunt restricţii care vor fi impuse turiştilor, cum ar fi plimbatul pe scutere, care am înţeles că va fi interzis, tocmai pentru a folosi mai mult companiile lor de transport. 

Pe lângă asta, comportamentul trebuie să fie exemplar, atât în public, cât şi în online. Totodată, munca fără viză va fi strict interzisă, la fel ca purtatul costumelor de baie pe străzi.

Bali reprezintă una dintre destinaţiile exotice cele mai căutate printre români

Şi pentru turiştii români, Bali reprezintă una dintre destinaţiile exotice cele mai căutate. 

Roxana Ilinca, consultant turism: Fie că vorbim de luna de miere perfectă, fie că vorbim de petrecerea vacanţei, turiştii români îşi doresc în continuare să viziteze această ţară. Tariful mediu de cazare a crescut cu până la 20% anul acesta. 

Preţurile unui sejur ar fi crescut în ultimul an tocmai din cauza turiştilor ruşi şi ucraineni.

Paradisul tropical indonezian a avut braţele deschise pentru cetăţenii ruşi şi ucraineni, încă de când şi-a redeschis porţile după pandemia de coronavirus. Aproape 58.000 de ruşi şi-au găsit refugiul în Bali anul trecut. La începutul acestui an, au mai venit peste 22.000, făcându-i al doilea grup de vizitatori după australieni. La numărul lor, se adaugă şi ucrainenii, peste 7000 în 2022 şi alţi 2500 începând din luna ianuarie. 8500 dintre ei dețin vize temporare sau permanente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » "Nu avem nevoie de turişti obraznici!" Ruşii şi ucrainenii, alungaţi din Paradis: Motivul pentru care Bali le suspendă vizele. Şi românii sunt afectaţi