Antena Meniu Search
x

Video Oaza de linişte luată cu asalt de amatorii de aventură. Străinii, impresionaţi de frumuseţile României: "E un loc minunat"

Deşi calendarul ne arată că suntem la doar un pas de luna noiembrie, mercurul din termometre i-au scos din case pe amatorii de aventură şi i-a trimis direct în inima Masivului Rarău. Tabloul perfect creat de toamnă şi traseele uşor de parcus au făcut din zonă - destinaţia ideală pentru zeci de turişti veniţi din toate colţurile lumii. 

de Angela Bertea

la 30.10.2023, 08:59

Vezi și

Ne îndreptăm cu paşi repezi spre ultima lună de toamnă, însă zeci de turişti au profitat de vremea încă neobişnuit de frumoasă şi au dat o fugă în Masivul Rarău, unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane destinat drumeţiilor. 

Turist: O oază de linişte, e curat, e uşor de ajuns. Adică poţi să faci fără să fii alpinist, poţi să urci. 

Turist: Venim foarte des pe Rarău. Ne linişteşte, luăm aer după o săptămână de muncă. E ieşirea perfectă!

Traseul până la Piatra Doamnei, uşor accesibil 

Pe acelaşi subiect

Iar pentru a se putea bucura pe deplin de spectacolul naturii au parcurs traseul pe jos.  

Localnică: Nu e prima dată când facem traseul. E o perioadă foarte bună, sfârşitul lui octombrie. Vizibilitate maximă. 

Turist: E accesibil de parcurs, da. Având în vedere că noi am mai fost şi în alte zone montane şi alte trasee...chiar este uşor de parcus. 

Angela Bertea, reporter Observator: Traseul până la Piatra Doamnei este unul marcat cu cruce albastră. Până la bază este destul de accesibil, însă de aici încolo îţi trebuie puţină condiţie fizică pentru a urca, dar şi încăţăminte adecvată.

Punctele de belvedere atrag ca un magnet turiştii

Supranumită Minitransfăgărăşanul Bucovinei, soşeaua serpuită ce duce spre Masivul Rarău oferă privelişti unice, iar punctele de belvedere atrag ca un magnet turiştii dorinci de a imortaliza peisajele. 

Turist: Foarte frumos, minunat! Un loc minunat! Iubim România, o ţară foarte frumoasă. 

Turist: Când eram mic, până în 20 de ani, o dată la două săptămâni eram aici.

Recomandările salvamontiştilor pentru cei care pleacă în drumeţii

Chiar dacă temperaturile sunt mai mult primăvăratice, salvamontiştii recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător atunci când plecă în drumeţii.

Ionuț Crefelean, salvamontist Salvamont Suceava: Cei care vin pe munte trebuie să aibă foarte mare grijă în privinţa vremii care este foarte înşelătoare în perioada asta.

Există trei drumuri de acces spre vârful Masivului Rarăul, cu plecări din localitatile Chiril, Pojorâta ori Câmpulung Moldovenesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Oaza de linişte luată cu asalt de amatorii de aventură. Străinii, impresionaţi de frumuseţile României: "E un loc minunat"