Video Cât îi costă pe iubitorii de aventură o drumeţie călare într-un peisaj de vis, la Suceava. Nu lipseşte nici ospăţul pe cinste
Ospăț la botul calului, la propriu, în mijlocul naturii! Cei care au vrut să petreacă o zi în natură au avut parte de o experinţă inedită. O drumeţie călare de aproximativ 20 de kilometri într-un peisaj mirific de toamnă, urmată de un prânz tradiţional. Cartofi la disc cu cârnați tradiționali, balmoș haiducesc și plăcinte sau gogoși, sunt doar câteva dintre merindele de care iubitorii de aventură au avut parte în drumeţia din pădurea Dragomirna, judeţul Suceava.
Mitocu Dragomirnei. O zi călduroasă de toamnă. Călăreții așteaptă să plece în drumeție prin pădure. Înainte de plecare toți primesc echipamentul adecvat și au parte de instructaj. Unii sunt la prima experiență de felul acesta.
Angela Bertea, reporter Observator: Suntem în manej şi facem câteva ture, asta după ce ne-am cunoscut cu partenerul de drumeţie, în cazul meu, eu voi pleca la drum pe Ciclon.
Peisajul este unul de vis, desprins parcă din cărţi. Copacii arămii și foșnetul frunzelor îi poartă pe călăreţi într-o lume aparte a toamnei.
Alexandru Covașă, administrator centru de echitație: Cu majoritatea turiştilor mergem aproximativ în aceleaşi locuri. Nu este cu un grad de dificultate foarte mare, însă ajunge în câteva locaţii cu o panoramică fantastică
Florin Grădinaru, voluntar centru de echitație: Oricine poate experimenta o astfel de experinţă pentru că toţi caii noştri sunt potriviţi pentru acestă activitate. Sunt cai blânzi, obişnuiţi cu drumeţiile călare. Noi ne bazăm mai mult pe cai decât pe călăreţi.
Cât costă o experienţă de neuitat în pădurea Dragomirna
Însă experienţa este completată de ospăţul de la capătul drumeţiei. Cartofi țărănești, cârnați tradiționali, turte coapte pe plită și balmoș. Iar la desert gogoși. Un adevărat deliciu!
Angela Bertea, reporter Observator: După aproape trei ore de drumeţie facem un popas, ne aşteaptă un prânz câmpenesc, descălecăm şi plecăm la masă
Bucătar: Am frământat turtiţele, le-am pus puţin la crescut şi acum le punem la copt. Ce nu lipseşte de la un prânz câmpenesc? Balmoş. Am pus laptele cu untul şi cu puţin caşcaval şi aşteptăm să se fiarbă.
O astfel de ieșire călare în natură costă 300 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰