Antena Meniu Search
x

Video Comoara ascunsă între munţii din Maramureş care îmbină peisajul cu experienţele inedite. Zeci de turişti s-au relaxat în inima naturii: "E spectaculos"

Peisaje de o frumuseţe rară, o plimbare cu vaporaşul electric pe luciul lacului şi o imagine a naturii în toată splendoarea ei. Este comoara ascunsă dintre munţi pe care judeţul Maramureş o oferă turiştilor. Iar incursiunea pe lac se face cu ghidul şi căpitanul potrivit. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 30.10.2023, 08:58

Vezi și

Lacul Firiza este un lac de acumulare construit în 1964. Este un baraj cu contraforţi, având o înălţime de 51,5 metri şi o lungime de 260 de metri. 

Așa începe călătoria turiştilor pe apele Barajului Firiza, cu o scurtă prezentare a lacului care stă ascuns între munţi. De minunata plimbare s-a bucurat şi Silvia, o fetiță de 8 ani, venită din Londra pentru a-și petrece vacanța împreună cu familia.

Silvia: E fain!

Reporter: Ce îţi place cel mai mult? Ai urcat şi aici sus.

Pe acelaşi subiect

Silvia: Cum se văd culorile copacilor toamna. 

Zeci de turişti s-au adunat în inima naturii

Culorile spectaculoase i-au determinat pe zeci de turiști să petreacă momente de relaxare în inima naturii. Apele întinse și pădurea care parcă îmbrățișază lacul, a fost cadrul perfect pe care mulţi au vrut să-l imortalizeze.

Elisabeta: Este foarte plăcut, iar ceea ce e mai special, e faptul că e toamnă şi e un peisaj deosebit. E prima dată când venim cu acest vaporaş şi chiar este foarte plăcut. 

Raluca: Este foarte frumos, mai ales acum cu culorile toamnei. E spectaculos. 

Experienţă inedită în călătoria cu vaporaşul

De la cârma vaporaşului electric, căpitanul Ioan îi poftește pe turiști în lumea poveștilor. Cu o experiență de peste 40 de ani, bărbatul cunoaște fiecare secret al locului, dar şi fiecare pescar de pe malul lacului.

Ioan Sasu, căpitan: Nu poluează. Nu face zgomot. E cea mai bună investiție pe care au făcut-o. Le place foarte mult. 

O călătorie cu vaporașul electric costă 40 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Iar cei care vor să se bucure de o astfel de experiență o pot face până când lacul o să îngheţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Comoara ascunsă între munţii din Maramureş care îmbină peisajul cu experienţele inedite. Zeci de turişti s-au relaxat în inima naturii: "E spectaculos"