Video Comoara ascunsă între munţii din Maramureş care îmbină peisajul cu experienţele inedite. Zeci de turişti s-au relaxat în inima naturii: "E spectaculos"
Peisaje de o frumuseţe rară, o plimbare cu vaporaşul electric pe luciul lacului şi o imagine a naturii în toată splendoarea ei. Este comoara ascunsă dintre munţi pe care judeţul Maramureş o oferă turiştilor. Iar incursiunea pe lac se face cu ghidul şi căpitanul potrivit.
Lacul Firiza este un lac de acumulare construit în 1964. Este un baraj cu contraforţi, având o înălţime de 51,5 metri şi o lungime de 260 de metri.
Așa începe călătoria turiştilor pe apele Barajului Firiza, cu o scurtă prezentare a lacului care stă ascuns între munţi. De minunata plimbare s-a bucurat şi Silvia, o fetiță de 8 ani, venită din Londra pentru a-și petrece vacanța împreună cu familia.
Silvia: E fain!
Reporter: Ce îţi place cel mai mult? Ai urcat şi aici sus.
- Stațiunea devenită magnet pentru turiști în plină toamnă. Atrași de peisajele spectaculoase, oamenii vor să...
- "Va fi aur!" Staţiunea de pe litoral care face o mişcare crucială pentru a atrage succesul şi turiştii....
- Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70
Silvia: Cum se văd culorile copacilor toamna.
Zeci de turişti s-au adunat în inima naturii
Culorile spectaculoase i-au determinat pe zeci de turiști să petreacă momente de relaxare în inima naturii. Apele întinse și pădurea care parcă îmbrățișază lacul, a fost cadrul perfect pe care mulţi au vrut să-l imortalizeze.
Elisabeta: Este foarte plăcut, iar ceea ce e mai special, e faptul că e toamnă şi e un peisaj deosebit. E prima dată când venim cu acest vaporaş şi chiar este foarte plăcut.
Raluca: Este foarte frumos, mai ales acum cu culorile toamnei. E spectaculos.
Experienţă inedită în călătoria cu vaporaşul
De la cârma vaporaşului electric, căpitanul Ioan îi poftește pe turiști în lumea poveștilor. Cu o experiență de peste 40 de ani, bărbatul cunoaște fiecare secret al locului, dar şi fiecare pescar de pe malul lacului.
Ioan Sasu, căpitan: Nu poluează. Nu face zgomot. E cea mai bună investiție pe care au făcut-o. Le place foarte mult.
O călătorie cu vaporașul electric costă 40 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Iar cei care vor să se bucure de o astfel de experiență o pot face până când lacul o să îngheţe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰