Antena Meniu Search
x

Video Orașul minier din România care vrea să se reinventeze prin turism: "Ne-ar surâde ideea"

Un oraș minier din România vrea să se reinventeze prin turism. Este vorba despre Baia Sprie, acolo unde autorităţile locale se gândesc să ridice un Aqua Park. Singurul din judeţ. Ştrandul, care se află deocamdată în faza de proiectare, costă 20 de milioane de lei, iar banii vin din fonduri europene şi de la bugetul primăriei. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 13.05.2022, 18:36

Vezi și

Astăzi, pe păşunea de pe Creasta Cocoşului din Baia Sprie pasc oile. Este o o zonă idilică, într-o depresiune de unde se pot admira în voie munţii Gutâiului. Aici ar trebui să apară, în următorii ani, un Aqua Park. Singurul din judeţ. Vorbim despre 12 hectare de teren care vor fi pline cu tobogane, umbreluţe, bazine, şezlonguri şi parcări. Proiectul ar putea aduce bani frumoşi la bugetul local, cred autorităţile, iar localnicii sunt încântaţi de idee. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alin Bîrda, primar Baia Sprie: Este o zonă superbă

pentru că suntem în depresiunea oraşului Baia Sprie şi avem în jur multe atracţii turistice. Vârful Igniş, Dealul Minei din Baia Sprie, Creasta Cocoşului, Munţii Gutâi. 

Pe acelaşi subiect

Aqua Park-ul ar putea salva Baia Sprie

În plus, Aqua Park-ul ar putea oferi locuri de muncă într-o zonă în care mineritul nu mai merge de ani de zile. 

Alin Bîrda, primar Baia Sprie: Este un obiectiv major la nivel de judeţ în sensul în care noi sperăm ca prin această investiţie să modificăm mult economia noastră locală. 

Amplasamentul destinat construcției a fost preluat de Consiliu Județean, urmând ca proiectul să fie depus spre aprobare pentru obţinerea fondurilor europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Orașul minier din România care vrea să se reinventeze prin turism: "Ne-ar surâde ideea"