Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Paştele pe malul Mării Mediterane. Mii de români au sărbătorit în stil grecesc. Ce nu le-a lipsit de la masa de Paşte

Străzile celor mai populare oraşe din Grecia au fost pline în mini-vacanţa de Paşte. Nu atât de greci, cât de români. Thassos, Salonic sau Corfu, au fost printre cele mai căutate. Grecii şi-au primit turiştii cu braţele deschise, cu petreceri tematice şi bineînţeles, cu nelipsitele bucate tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 25.04.2022 , 15:11

Am ales să venim într-o ţară străină pentru că până acum am făcut tot alături de familie în România, iar acum am vrut să vedem şi noi altceva. (...) Nişte obiceiuri foarte frumoase, oamenii foarte calzi, chiar mi-a plăcut, spune o turistă. 

Turiştii au ciocnit ouă roşii şi au ascultat slujba în limba greacă. Apoi, au sărbătorit Învierea cu un foc de artificii, aşa cum cere tradiţia elenă, la miezul nopţii.

Friptura de miel, preparat tradiţional şi în Grecia 

Vezi și

Câteva ore mai târziu, în prima zi de Paşte s-au umplut tavernele. În loc de drob, pe mese au stat fructe de mare, tzatziki şi plăcinte locale. Turiştilor nu le-a lipsit însă friptura de miel, un preparat tradiţional şi în Grecia.

Pe acelaşi subiect

Sterios, bucătar: Dimineaţa devreme la ora 5 se pune la foc şi se lasă cam 4-5 ore, până la 7 ore, în funcţie de cât de mare e mielul. 

Pentru cei mai mulţi turişti, minivacanţa de Paşte din Grecia s-a încheiat luni. 

Cât au scos turiştii din buzunar pentru cazare în Grecia 

În Halkidiki şi Thasos, cazările încep de la 40-50 de Euro/noapte, la un hotel de 3 stele. În schimb, preţurile cresc în insule ca Santorini sau Mykonos, unde cazările încep de la 100-150 de Euro/noapte, în funcţie de tipul de cameră. 

Veşti bune pentru turişti. De la 1 Mai se deschide Grecia complet, ceea ce înseamnă -  fără test PCR sau dovada vaccinării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Paştele pe malul Mării Mediterane. Mii de români au sărbătorit în stil grecesc. Ce nu le-a lipsit de la masa de Paşte