Antena Meniu Search
x

Video Peisajele de poveste care îţi taie răsuflarea, în Maramureş: "M-am întors la copilărie. Cuvintele nu pot exprima ceea ce am în suflet"

Departe de lumea dezlănţuită, într-un loc cât mai izolat, unde restricţiile sunt doar o amintire. Este reţeta de vacanţă căutată de tot mai mulţi români, speriaţi de COVID. Cum se apropie şi vacanţa copiilor, patronii de pensiuni din Maramureş şi alte zone pitoreşti încep să adune rezervările.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 17.10.2021, 21:40

Vezi și

La poalele Munților Maramureșului, răsfirate sub Creasta Cocoșului, căsuțele tradiționale din Breb își așteaptă oaspeții. Peisajele scăldate în negura ceții taie răsuflarea oricui. Însă nu doar frumuseţea locului atrage turiştii. 

Lenuța Opriș, administrator pensiune: Eu zic ca e aşa un sat mai retras şi e aerul mai curat şi suntem aşa, mai de-o margine şi chiar primul sat de la poalele Gutâiului. 

Adică bifează cel mai important criteriu într-o perioadă în care nici vacanţele nu mai sunt ca înainte. Ferit de ochii lumii şi de aglomeraţia unui drum principal, micul sat maramureşean este căutat de cei care vor să stea în linişte, departe de tumultul infectărilor care mătură ţara. Mihaela Bahna revine la Breb de fiecare dată când vrea să evadeze din realitate. 

Peisaje care îţi taie răsuflarea

Pe acelaşi subiect

Mihaela Bahna, turistă: Noi locuim in oras si nu ratam niciodata sa mergem sa vedem mesterii populari, bisericile traditionale, monumentele din localitatile din jur, apa sarata de la Ocna Sugadag. 

Ionică Ina, turist: M-am întors la copilărie, o zona si niste oameni care m-au incantat, ma incanta. Cuvintele nu pot exprima ceea ce am în suflet. 

De mai bine de un an şi jumătate, Breb se află pe lista satelor preferate de turiştii care fug de aglomeraţie, alături de Rimetea din judeţul Alba şi Cârţa din Sibiu. O noapte de cazare la Breb costă 150 de lei, iar copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate. 

La o aruncătură de băț de unul dintre cele mai frumoase sate izolate din România, copiii se bucură de o plimbare în galop. Caii sunt pe alese, iar o oră costă 120 de lei. 

Andreea, eleva: Imi place pentru ca e foarte linistitor si conexiunea cu calul e foarte importanta

Sara Pop, 6 ani: Astazi am calarit de trei ori si am fost la trap.

Budeşti este, de altfel, şi locul în care copiii îşi pot petrece vacanţa de săptămâna viitoare. 

Reporter-Andreea: O sa vii aici?

Da, normal. 

Cat o sa stai?

Cat ma lasa parintii.

Ileana Pascu, administrator herghelie: Organizam si tabere pentru copii de o zi, de cinci zile, pe perioada vacantei, de o zi in weekenduri. Copiii sunt superincantati, au aici libertate, e un spatiu cat de cat safe. 

Staţiunile montane şi cele balneoclimaterice rămân în continuare în topul destinaţiilor de vacanţă din pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » Peisajele de poveste care îţi taie răsuflarea, în Maramureş: "M-am întors la copilărie. Cuvintele nu pot exprima ceea ce am în suflet"