Antena Meniu Search
x

Video Plajele din Eforie, aglomerate și în extrasezon. Turiștii sunt atraşi de temperaturi mai blânde şi de preţurile mai mici

Dacă nordul staţiunii Mamaia începe să se golească odată cu venirea toamnei, Eforie continuă să atragă turişti chiar şi în extrasezon. E drept, nu mai sunt cazări ca în vârf de sezon, dar 60% din camerele de hotel tot sunt ocupate în acest weekend. Eforie Nord a fost de altfel cea mai aglomerată staţiune în acest sezon estival.

de Redactia Observator

la 04.09.2021, 20:27

Vezi și

4 septembrie şi totuşi e plin de oameni pe plajă. Sunt turişti care de ani de zile preferă toamna pentru vacanţa la mare, atraşi de temperatura mai blândă şi de preţurile ceva mai mici. 

Turistă: Vin cam în ultimii doi ani și este superb, pentru că eu lucrez foarte mult, de dimineață până seară, și mă simt mai bine în septembrie. Am sperat să fie mai liber, dar nu este. 

Turistă: De obicei tot așa îmi fac concediile, în septembrie, este frumos, astăzi am ajuns. De obicei în Mamaia mergeam, dar e plaja mai largă acolo. De când s-a lărgit, nu mai e ce trebuie. 

Turistă: Am prins o vreme foarte frumoasă și foarte plăcută. 

Pe acelaşi subiect

Sunt 29 de grade în aer la miezul zilei, iar marea este tocmai bună de îmbăiere, dar şi de o plimbare cu barca. 

Ionuț Anghel, proprietar hotel: Găsesc plimbări cu bărcuțele de pe plajă, din locurile special amenajate, sunt și în port, în Belona, ne găsesc și pe paginile de Facebook. 

În sfârşit, un grup de turişti acceptă provocarea mării. 

Turistă: Am mai mers cu barca, dar pe Dunăre, pe Cazanele Dunării și aici e mai frumos. E altă experiență. 

Cherhanalele sunt pline

Şi cherhanalele sunt pline, iar bucătarii abia fac faţă comenzilor. Numai pentru astăzi au pregătit 1.300 de litri de borş de peşte care vor ajunge în 2.600 de farfurii. Cea mai ieftină porţie costă 22 de lei, iar varianta "de lux", preparată din sturion, ajunge la 32 de lei. 

Bucătăreasă: Aici e borşul pescăresc, reţeta originală proprie, cu mai multe feluri de peşte. Aici la pescărie avem de toate, borş de peşte, aperitiv pescăresc, peşte la plită, fructe de mare. 

Pentru această familie, masa la cherhana este o tradiţie pe care o respectă cu sfinţenie în fiecare an, pe 4 septembrie. 

Soţ: De ziua soţiei.

Soţia sărbătorită: Este o zi superbă cu prietenii, cu prietenii pe care îi iubesc şi le mulţumesc că sunt în această zi cu mine. 

Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi pentru mâine, cu 22 de grade în aer. Spre seară, însă, norii de ploaie îşi vor face apariţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Plajele din Eforie, aglomerate și în extrasezon. Turiștii sunt atraşi de temperaturi mai blânde şi de preţurile mai mici