Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri intense pe litoral pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Bătaie pe ultimele oferte ale hotelierilor: cât cer pe 3 nopţi de cazare

În mai puţin de o lună mii de români se vor distra pe litoral, în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, iar la malul mării pregătirile sunt în toi. Turiştii au început deja să-şi facă rezervări, iar pachetele de vacanţă se vând ca pâinea caldă. Şi asta nu e tot - organizatorii de festivaluri promit ca muzica să răsune până în zorii zilei pe litoralul românesc.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.04.2024, 21:00

Vezi și

Anul acesta de 1 Mai, românii sunt mai liberi ca în anii trecuţi. Au aproape o săptămână de vacanţă, cu tot cu Paşte, iar pe litoral e forfotă mare. Se pun la punct ultimele detalii pentru binecunoscutele petreceri de la malul mării. 

Litoralul se pregăteşte de minivacanţă

"Vom avea evenimente în fiecare weekend. În serile de sâmbătă ne dorim să ne ducem uşor, uşor către petrecere, în fiecare săptămână ne vom duce către zona muzică live, dar şi petreceri cu DJ", spune Adrian Sasu, organizator eveniment.

"Cu artişti de excepţie, care vor urca pe scena special amplasată în Piaţa Cazino, dar şi în Piaţa Ovidiu din Constanţa. Iar amatorii de muzică electronică sunt aşteptaţi la Festivalul Sunwaves, tot la începutul lunii mai", a precizat Oana Crăciun, reprezentant OMD.

Pe acelaşi subiect

Cum distracţia trece şi prin stomac, în restaurante, cei mai iscusiţi bucătari, au pregătit deja meniul pentru sărbători.

"Avem nişte jumbo creveţi pe care-i decorticam. Bibanul de mare e gata. Dorada e viscerală pregătită. Găsiţi caracatiţă, calamar, găsim de toate, tot ce ţine de mare şi fructe de mare. Avem o rândunică de mare. Avem un scorpion de mare, stridii. Avem somon", arată Cristi Simion, bucătar.

Iar şirul delicateselor nu se opreşte aici. "La desert avem torturile noastre locale, iar aici jos avem dulciuri turceşti. Avem şi icre. Avem şi anghinare. Avem şi ton marinat. Avem şi salată de creveţi", adaugă Cristi Simion, bucătar.

"Totodată, iubitorii de gastronomie culinară sunt aşteptaţi la Festivalul du Bonheur, care-şi deschide porţile în data de 30 aprilie", mai spune Oana Crăciun, reprezentant OMD.

Nici barmanii nu pierd timpul. "O să le fac un over the size, cel mai bun cu busuioc şi cu gin. O să le fac Hugo-ul clasic, cum bea toată lumea şi cum e cel mai bun, Cosmopolitan, Negroni", mărturiseşte Dexter, barman.

Oferte pe litoral de Paşte şi 1 Mai

Turiștii dornici de distracţie au început deja să-şi facă rezervările pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Iar ofertele se vând mai ceva ca pâinea caldă. "Hotelul este deja rezolvat în proporţie de 70%, marea majoritate fiind străini care profită de evenimentele din nordul staţiunii", spune Elena Drăghici, manager hotel.

Preţurile pentru o noapte de cazare la malul mării, în această minivacanță, pornesc de la 420 de lei, în timp ce pentru trei nopţi de cazare, hotelierii le-au pregătit un pachet promoţional, care ajunge la 2.150 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Pregătiri intense pe litoral pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Bătaie pe ultimele oferte ale hotelierilor: cât cer pe 3 nopţi de cazare