Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea de pe litoral ocolită de turişti din cauza plajelor vrea să revină la viaţă. Autorităţile pariază pe alte atuuri

Cu o lună înainte să înceapă noul sezon estival, pe litoral a început pregătirea plajelor. Deşi lucrările nu par prea avansate, autorităţile promit că totul va fi gata atunci când valul de turişti va ajunge la mare pentru 1 mai. La Mamaia nisipul arată tot ca în ultimii ani, cu scoici. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.03.2024, 21:28

Vezi și

Se lucrează intens pe litoralul românesc cu doar o lună înainte să se dea startul sezonului estival. Muncitorii trebuie să curețe şi să demonteze gardurile de protecție amplasate pe timpul iernii.

Andreea Filip, reporter Observator: Din Năvodari, în Mamaia şi până în sudul litoralului plajele sunt amenajate şi nivelate. Aici, în zona de Nord, lucrările sunt gata în proporţie de 60%. Urmează să se intervină la linia apei, astfel încât intrarea în apă să fie cât mai lină. 

Nimeni nu îşi asumă remedirea problemelor de pe litoral

După lărgirea plajelor din Mamaia, în urmă cu trei ani, turiştii s-au plâns că distanţa de la şezlong la apă e prea mare, iar nisipul e plin de scoici. Deocamdată nimeni nu îşi asumă remedirea problemelor.

Pe acelaşi subiect

Cristian Bărhălescu, expert turism: În acest moment, nisipul la mare este bun în multe zone. Acolo unde, în Mamaia sau Eforie, s-a înnisipat este o calitate a nisipului puţin mai slabă, multă scoică. Acum, este sarcina ABADL-ului să vină şi să mărunţească nisipul astfel încât calitatea lui să fie una bună, să nu se accidenteze turiştii.

Cei de la Apele Române spun, însă, că înainte de noile lucrări, trebuie făcute mai multe analize. 

Sorin Rîndaşu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Apele Române: Cred că pentru asta va trebui făcută o analiză cost-beneficiu, dacă în anumite zone pot fi făcute, să spunem, poate fi folosit un nisip de o altă calitate, asta va fi o decizie care va fi luată împreună cu operatorii respectivi. 

Autorităţile pariază pe alte atuuri ale staţiunii Mamaia

Din cauza plajelor, turiştii au început să ocolească Mamaia în ultimii ani. Autorităţile pariază pe alte atuuri ale staţiunii.

Elenis Tulică, reprezentant OMD Mamaia Nord: În Mamaia Nord, este o staţiune care le oferă acestora mai multe dotări. De la şezlonguri, la duşuri şi toalete şi beach baruri şi terase care le pun la dispoziţie tot ceea ce au nevoie. 

Plaje mai mari vor fi în acest sezon şi în Eforie Sud şi Nord

Plaje mai mari vor fi în acest sezon şi în Eforie Sud şi Eforie Nord, iar pe viitor şi în sudul litoralului. 

Hristu Uzun, director ABADL: Avem o parte destul de delicată. Zona Olimp, Jupiter, Neptun, unde am lucrat la digurile execuţiei pentru viitoarea înnisipare în care vom avea ceva lucrări de făcut, dar în jur de 20 aprilie vom fi gata şi cu zona aia.

Curând vor răsări umbrelele, şezlongurile şi beach barurile

În următoarea lună pe plajele de pe tot litoralul vor răsări umbrelele, şezlongurile şi beach barurile.

Răzvan Chițan, administrator plajă: Am adus şezlongurile în apropiere plajelor ca de la 1 aprilie să le putem monta, pentru că atunci vom lua în primire plaja şi undeva la 15-20 aprilie nu o să fim gata cu totul. Dacă şi vremea ne ajută, o să fie perfect. Am înţeles că hotelurile care sunt deschise vor fi pline. 

Peste 100.000 de turişti sunt asteptaţi pe litoral în vacanţa de 1 Mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Staţiunea de pe litoral ocolită de turişti din cauza plajelor vrea să revină la viaţă. Autorităţile pariază pe alte atuuri