Video Proiectul inedit care sare în ajutorul micilor producători din comuna Armeniș: "Invităm orășenii să lucreze remote"
Muzică relaxantă, mâncare delicioasă, un peisaj de poveste şi un proiect care îşi propune să ajute micii producători locali. Banat Brunch organizat la Măgura Zimbrilor din comuna Armeniș a venit ca o oază de normalitate pentru turiştii îndrăgostiţi de gastronomie tradiţională. Frecvente în trecut, acest gen de evenimente au luat o pauză anul trecut, dar par să revină în atenţia pasionaţilor anul acesta.
Oaspeții veniţi din toată ţara, dar şi de peste hotare, au avut parte de un adevărat festin la brunch-ul de la Măgura Zimbrilor.
Femeie: Siropuri.
Reporter: De care?
Femeie: De soc, de mentă, de brad, de magrin cum zicem noi, de salcâm, de păpădie, de nuci verzi, de ardei iute.
- Sejururile de Paşte în România s-au scumpit. 7 din 10 camere sunt rezervate deja în cele mai căutate destinaţii
- Peştera Urșilor, vizitată virtual. Imensa cavitate subterană a fost scanată 3D pentru prima dată
- S-a închis sezonul de schi din Poiana Braşov. Ce pot face turiştii veniţi la munte în weekend
- Singurul hotel din România inclus pe lista TIME a celor mai spectaculoase locuri din lume în 2025
- Cum a reuşit o britanică să zboare către o insulă paradisiacă cu doar 1£: "Nu aveam economii puse deoparte...
De la preparate din carne, până la celebra salată de vinete şi delicioasele prăjituri, totul a fost degustat şi lăudat.
Participant: Sectorul dulciuri + prăjitura tradiţională cu miere de albine, un chec care poate fi consumat în orice sezon cu tot felul de fructe.
Turist: Abia am început. De fapt abia am încercat "ciorba" şi acum trec la celelalte. Nu e prima dată, este prima dată aici în zonă, dar am mai fost în Ardeal.
Turist: Am gustat salata de vinete și mălai și brânză. Mie îmi place foarte mult brânza din zona asta.
Gustul autentic, metodele tradiţionale de gătit şi atmosfera specială sunt ingredientele care creează dependenţă pasionaţilor de gastronomie. Însă brunch-urile de acest gen nu vor doar să familiarizeze turiştii cu obiceiurile şi cultura locului, ci au şi un scop practic.
Oana Mondoc, coordonatoare proiect: Am invitat oamenii în șantierul acestui loc care va deveni un spațiu comunitar, un spațiu de coworking, o bibliotecă, o bucătărie comunitară și trei căsuțe. Vrem să invităm orășenii să lucreze remote în locuri de genul acesta.
Scopul ar fi acela de a promova zona şi de a-i ajuta pe micii productori locali să câştige bani din produsele tradiţionale. De altfel, contribuţiile turiştilor sunt folosite exact în acest scop. Imediat după brunch, turiştii au făcut şi o excursie. Zona este atractivă şi datorită caselor de tip fortăreață, sălașelor bănățene din piatră, dar şi a zimbrilor care trăiesc liberi aici.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰