Antena Meniu Search
x

Video Plajele din Mamaia se erodează la doi ani după ce au fost refăcute. Cum explică autorităţile situaţia

După nisipul plin de scoici, cei care plănuiesc o escapadă în Mamaia vor avea parte de încă o surpriză neplăcută. Plajele lărgite în urmă cu doi ani au început deja să se erodeze. În unele locuri, malul de nisip depăşeşte un metru şi jumătate. Autorităţile încearcă însă să "calmeze apele" şi spun că fenomenul este absolut natural.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.03.2023, 14:18

Vezi și

În staţiunea Mamaia, dunele de nisip au un metru şi jumătate, chiar doi metri în unele zone. Reprezentanţii Apelor Române susţin că suntem în faţa unui fenomen natural denumit cliffing şi că acesta se manifestă cu o mai mare intensitate în perioada sezonului rece. Pe de altă parte, biologii şi geologii spun că în porţiunile în care s-a creat deja o microfaleză în straturi nu ar fi vorba doar despre acest fenomen natural, ci şi despre modul în care s-a realizat înnisiparea şi despre faptul că aici a fost adus prea mult nisip.

În perioada următoare, angajaţii Apelor Române vor veni aici cu utilaje şi vor nivela malul. Până atunci, constănţenii şi puţinii turişti care se află în aceste zile la mare trebuie să coboare cu grijă malul abrupt. Între timp, la Guvern s-a discutat şi despre procedura de închiriere a plajelor pentru sezonul 2023-2024 şi se doreşte simplificarea şi reducerea termenelor de desfăşurare a licitaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Plajele din Mamaia se erodează la doi ani după ce au fost refăcute. Cum explică autorităţile situaţia