Antena Meniu Search
x

Video Taxă nouă pentru turiștii care merg la Mamaia în acest an. Cât vor plăti în plus românii, pe lângă sejur, începând de la mijlocul lunii mai

Turiştii care se vor caza în această vară în staţiunea Mamaia vor avea de plătit, pe lângă sejur, şi o taxă turistică. Aceasta reprezintă 1% din valoarea totală a sejurului şi va fi achitată la recepţiile unităţilor de cazare, spun autorităţile locale.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 14:34

Vezi și

Noua taxa a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local și ar fi fost introdusă la cererea patronatelor.

Taxa pentru Mamaia intră în vigoare de la mijlocul lunii mai

Ea va fi încasată de la mijlocul lunii mai, odată cu debutul sezonului estival, iar banii vor ajunge la Organizaţia de Management a Turismului din cadrul primăriei. Sumele adunate vor fi folosite pentru promovarea oraşului, pentru organizarea evenimentelor, concertelor sau târgurilor. Scopul autorităţilor este să atragă tot mai mulţi turişti români sau străini în cea mai populară staţiune de pe litoral. Anul trecut, în Mamaia, a fost introdusă şi o taxă de parcare care a stârnit multă nemulţumire printre vizitatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Taxă nouă pentru turiștii care merg la Mamaia în acest an. Cât vor plăti în plus românii, pe lângă sejur, începând de la mijlocul lunii mai