Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui turist român care a venit cu familia pe o plajă din Mamaia. "Când am văzut preţul, opa"

Prima zi de iulie vine cu scumpiri pe litoral. Preţurile la cazare au fost majorate cu 15-20% şi se apropie de cele din vârf de sezon. Totuşi, unele hoteluri au decis să amâne creşterea tarifelor, pentru că mai au camere libere în timpul săptămânii. Ca şi anul trecut, cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti.  

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 01.07.2024 , 20:34

Turiştii care au ajuns astăzi pe plajele din Mamaia au fost loviţi de un val de scumpiri. "Noi suntem patru persoane şi dăm undeva la masă 300 de lei şi la împinge tava, la restaurant, mult mai mult. Am dat 4.000 pe două camere, cu mic dejun inclus", spune un turist"Din scurt, cred că chiar înainte cu doua trei săptămâni ne-am hotărât, patru nopţi 1.600 lei. Am luat la copii nişte gogoşi şi când am vazut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa", se miră alt turist.

Scumpirile sunt între 15 şi 20% la cazare

La cazare, scumpirile sunt între 15 şi 20% în funcţie de camera aleasă. O noapte de cazare la un hotel de trei stele pentru două persoane în Mamaia costă în jur de 400 de lei şi 350 de lei în Costineşti sau Eforie. "Dacă până acum, tarifele pentru serviciile de cazare erau undeva la 260 de lei preţ pe noapte, iată că începând de astăzi creştem la circa 310 lei. Preţuri pe care noi le vom păstra până la finalul lunii august", a declarat Iulian Tenie, hotelier.

Vezi și

La patru sau cinci stele, turiştii simt din plin creşterea. "Tarifele pornesc undeva la 165 de euro pe noapte şi pot ajunge până la 235, depinde de cameră, de perioadă", a precizat Costina Balea, director general hotel. "Este un tarif intermediar între tariful pentru începutul sezonului şi cel de vârf de sezon. În următoarea perioadă există oferte speciale pentru toţi turiştii", a declarat Ştefan Necula, director agenţie de turism.

Pe acelaşi subiect

Unii hotelieri încă nu cresc preţurile

Ca să nu rămână cu camere libere în timpul săptămânii, unii hotelieri au amânat decizia. "Pentru anul acesta vom mai păstra pentru încă o săptămână dacă nu încă două săptămâni de acum încolo tarifele lunii iunie pentru că gradul de ocupare nu este unul optim pentru noi", explică Iolanda Nanu, hotelier 4 stele.

La fel au procedat şi câţiva administratori pe plaje sau manageri de restaurante. Pe o plajă de pe litoral preţurile nu au crescut şi nici nu vor creşte până la sfârşitul sezonului estival. Un şezlong pe primul rând, aproape de mare, costă 100 de lei, iar pe un rând mai îndepărtat 80 de lei. "La noi, săptămâna aceasta, încă le păstrăm ca la începutul sezonului, aceleaşi preţuri, dar urmează, într-adevăr, şi noi să le mărim. Între 10 şi 20", a declarat Cristina Croitoru, casier autoservire.

Acum, rata de ocupare pe litoral este de 80%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Travel » Reacţia unui turist român care a venit cu familia pe o plajă din Mamaia. "Când am văzut preţul, opa"